perjantai 22. helmikuuta 2013

Päiväpostaus - maanantai

06.40 Herään, väsyttää ihan hirmuisesti. Olen nukkunut tosi huonosti.
07.03 Mietin kiirettä sekä omaa suhdettani siihen. Olen tehnyt kiireen itselleni ja siitä pitäisi nyt vain päästä eroon, ravistella se irti.
07.13 Päätetään lähteä mamman kanssa lenkille.
07.21 Lataan kahvit valmiiksi odottamaan, kerään roskat pusseihin, normi ja bio menevät erikseen.
07.24 Mietin, että rahat pitää vielä pankkiin, yrittäjän eläkemaksupäivä lähestyy.


07.25 Mietin, että toppahousut puristaa taas, vittu.
07.28 Lähden lenkille ja vien mennessäni roskat roskakatokseen.
07.29 Roskiskatos on täynnä ja mietin itsekseni hetken aikaa kulutusyhteiskuntaa. Ilma on ihan tosi kaunis ja kirpsakka.


08.29 Lenkki tehty ja kotiin. Mies on herännyt ja tekee lähtöä töihin.
08.34 Suihkuun. Mietin suihkussa, että pitäisi leikata joku ihan ufo kampaus. Sitten tajuan, että hitto miullahan on ihan ufo kampaus. Mietin pelkkää otsatukkaa ja naureskelen itsekseni idealle.


08.46 Rasvaan tatskat ja mietin onko ok vai itserakasta aloittaa aamu ihailemalla omaa kättään. Tulen siihen lopputulokseen, että olen vähän narsistinen, mutta annettakoon se anteeksi jos kropassa on ees joku kohta josta pidän. Kampaan hiukset kuivumaan taaksepäin pinnien varaan.
08.55 Aamupalan tekoon.

(Psst. Sain nuo haaremihousut työkaverilta se-ku-vaan. Nauroin niille ensin ihan kuollakseni, mutta nyt en käytä muita kotihousuja. Apua! Ja kiitos Erika. Näyttää tosi uskottavalta, muun muassa Noxan paidan kanssa :D) 

09.11 Koulukaveri laittaa viestiä, siitä tulee tosi hyvä fiilis aamuun. Puhelin on piipannut viime aikoina hirveän vähän.


09.12 Aamupala on valmis. Kananmuna, kaksi kuppia kahvia, jogurttia, marjoja sekä fitness-muroja.
09.15 Alan lukea lehteä aamupalan ohessa.


09.53 Tiskaan.
10.01 Saan tiskattua, siistittyä keittiön ja avaan työpuhelimen sekä pesen hampit.
10.03 Avaan läppärin kuunnellakseni musiikkia, en avaa nettiselainta vaan ainoastaan Spotifyn. Päätän, että tänään on Hanzel und Gretyl aamu.
10.06. Koulututtu soittaa olenko tänään liikkeellä töissä, olisi kiireinen tarve siisteille töissä käytettäville plugeille. Lupaan olla paikalla sovittuna aikana.


10.12 Saan vaatteet valittua (Rytmihäiriön t-paita plus farkut) ja alan meikata. Alkupiste ei selvästi miellytä silmää naaman ilmeen kirkastuessa aste asteelta lopputulosta kohti.
10.26 Saan itseni täyteen tällinkiin ja tukan laitettua. Kuuntelen Johanna Kurkelan Sudenmorsian-biisin repeatilla kaksi tai kolme kertaa kun laitan ripsarin ja viimeistelen meikin.


10.31 Pakkaan laukun. Sinne livahtaa järkkäri, kangaskassi, kalenteri, mp3-soitin, tupakat, käsirasva, käyntikorttikotelo, sytkäri, avaimet, lompakko sekä kolikkokukkaro.
10.36 Tajuan, että oon unohtanut hoitaa kirjanpitohommat. Täytyy nipistää jostain ennen töitä tehtävästä asiasta ja siirrän kirjakaupassa käymisen huomiselle ja alan pikapaperihommiin.


10.47 Paperihommat valmiit, en ole ikinä ollut näin nopea. Muisti on niin lyhyt, että pitää hoitaa asiat aina silloin kun ne on käsillä, eikä myöhässä. Alan lähtä kaupan kautta töihin.
10.55 Kauppaan, kiire! Taas tämä kiire, vaikkei kukaan vielä edes odota minua sinne. On todella kirkas ilma ja aura on käynyt vetämässä tien sileäksi, pelkään lentäväni nurin New Rockien pitävistä pohjista huolimatta.
11.00 Näen ystävän, jonka olen tuntenut kahdeksan vuotta ja jään suustani kiinni tupakan mittaisen tauon verran. Se tekee hyvää. Piristää puhua ja päätän olla olematta tuli perseen alla.
11.08 Puotan kirjanpitohommat.
11.10 Kauppaan! Ostan omenoita, rahkaa sekä banaanin.

11.15 Töissä. Olen viisitoista minuuttia myöhässä ja vaikka itse sanelenkin työaikani, hieman hävettää. Jos joku olisi tullutkin yhdeksitoista ja en olisi ollut siellä, öh. Normaalisti olen noin tunnin aiemmin, mutta aamulenkkeilyt sekoittaa aamujen rytmit :D Työkaverit on työn touhussa ja alan siivoilemaan.
11.20 Otan työkaverin työstä kuvan, siivoan työhuoneeni, desinfioin pöytäpinnat ja luutuan lattian.


12.15  Asiakas soittaa ja sovimme ajan.
12.45 Töissä siistiä, kaffet tippuu ja mietin miten saisin paranneltua työhuoneen järjestystä. Valkoinen lipasto tavaroille hyllyn tilalle, uusi asiakastuoli ja kumihanskatelineiden seinälle kiinnitys. Kirjoittelen ideoita ylös. Mistä saisin työtuolin, joka olisi pieni ja kääntyisi ja makuuasentoon. Tarkistelen korumääriä ja teen ostoslistaa. Olisipa varaa tilata enemmän uusia myyntikoruja.
12.50 Kaulasta joku lihas meinaa jumia kun haukottelen. Mietin hetken venyttelyä, mutta otan ensin kaffea ja luen kirjaa. Kirjoittelen korumateriaaleja ylös. 
13.38 Lukeminen alkaa tökkiä, sillä silmälasit ovat jääneet kotiin.
14.20 Lueskelen kuitenkin lisää ja odottelen asiakasta.
14.00-16.30 Asiakkaita. Lävistykset. Tsekkaan toisen lävistyksen, neuvon vähän asiakasta.Vaihdan pariin kielikoruun lyhyemmän tapin, neuvon korumateriaalivalinnoissa ja kirjoitan korukoot asiakkaille mukaan. Koruostojakin tulee tehtyä.

16.30 Muistan jopa syödä ostamani rahkan! Vissiin vähän koomattaa.
16.50 Työvälineiden pesu ja tarkistus, pakkaus autoklaavia varten.
17.08 Töistä pystybaariin kahville, mies heittää siellä tikkaa. Vaihdan vähän juttuja parin tutun kanssa tiskillä. Naurattaa ja jutututtaa, mutta on nälkä.

17.46 Nappaan miehen mukaan ja menemme kauppaan yhdessä. Normaalisti käymme erikseen, mutta on niin paljon ostettavaa sekä paketin haku, että kahta käsiparia tarvitaan.
17.58 Käymme postissa hakemassa paketin.
18.21 Kotona ruoan tekoon.


19.04 Ruokaa ja salaattia tehdessä juon 2 desiä vettä ruoan alle.
19.10 Päiväruoka, salaattia ja paprika-kana-sipuli-herkkusienimössöä, jossa on tortillamaustetta, ruokakermaa ja tomaattipyreetä. Ihan hyvää! Katsotaan samalla edellisen illan jakso Walking Deadiä nauhalta. Käytän näin tunnin televisionkatseluajan tälle päivää.


20.09 Korjataan ruokahommat pois ja suljen telkkarin. Viikkaan kuivat pyykit kaappiin ja mietin mitä tehdä.
20.27 Laitan kasvanaamion naamaan, sillä viime viikon äpöstelyt on aiheuttaneet alkavia finnejä. Leväytän venytysspiraaliin hieman rasvaa ja sujautan sen korvaan. Kotona kehtaa käyttää hirmukokoista korua, jota ei muualla viitsi pitää. Puhutaan miehen kanssa samalla tuttujen kihloista ja naimisiinmenoista. Alan pestä vessaa.
20.38 Pesen eteisen isot peilit.
20.55 Naamio pois naamasta ja naaman pesu.
21.01 Istun alas enkä tiedä keksinkö muuta tekemistä.
21.07 Ovikello soi, kaveri joka asuu samassa talossa hakee vara-avaimensa lainaan. Rupatellaan ja päivitellään tietoja hetkinen.


21.32 Facebookkaan puhelimella, mies höpöttelee uudesta tietokoneohjelmastaan innostuneena (tuli postissa).
21.50 Iltapalana sitruunateetä ja ruisleipää. Otan lehtilaatikosta ainoan lehden jota en ole vielä lukenut, se on Pirkka-lehti. Väännyyn sohvalle teen ja lehden kanssa viltin alle ja tunnen itseni vähän vanhaksi.


22.11 Pirkka-lehti luettu, puhutaan samalla miehen kanssa elokuvista jotka pitäisi katsoa.
22.15 Hamppipesu ja iltatoimet.
22.24 Vääntäydyn sänkyyn ja nukkumaan, sillä tiedän tiistaiaamunkin alkavan lenkillä.

Ps. Hirveetä neuroottisuushifistelijää minussa houkuttaa tehdä tällainen postaus aina silloin tällöin. Tässä on kiva kontrasti siihen viime kesän (klik klik) päiväpostaukseen. Otin tällä kertaa paljon enemmän kuvia kuin viimeksi. Plus, mielestäni mietin tänä maanantaina paljon vähemmän kuin normipäivänä. Normaalisti minulla on kaikkia hauskoja ajatuksia, jotka jää jakamatta muille. Nyt niitä ei ollut :D Mutta niin, öhnöglamouria by me, enjoy. Ehkä ensi kerralla jotain kevyempää settiä.

2 kommenttia: