sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Hirveä (& teeleipäohje)

Tuhottiin vähän hirvenlihaa järjestämällä hieman juhlallisempi ruokailusessio kotona. Vieraita minun ja miehekkeen lisäksi oli neljä kappaletta. Vietin kyökissä melkein viisi tuntia kokeillen, onnistuen ja selvitellen. Sai laittaa kerrankin pöydän vähän paremman näköiseksi.


Teeleivät with a twist

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
2-3 rkl öljyä
1 1/2 dl kylmää maitoa
0,5 dl hedelmämysliä

Kaikki aineet sekaisin, taikina pellille noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
Pelti uuniin 225 astetta noin 13 min.

Plus valinnainen henkilökohtainen; leikkaa leivät piparimuotilla näteiksi.





Tarjolla oli kaiken kaikkiaan; hirveä, naudan paistia, salaattia, valkosipuli- ja aurinkokuivattu tomaattilevitteitä, teeleipiä, porkkanoita + dippiä, kermakastiketta, uunikasviksia, lohkoperunoita ja puna- sekä valkoviiniä. 


Kaiken kaikkiaan ruoka taisi onnistua, kun miehekkeen kaverit ihmettelivät että miten samaan pakettiin mahtuu koti-ihminen ja sosiaalinen liikkuja. Että vaikka on keittiössä hyvä ja jaksaa laittaa niin ei silti ole mikään hiljainen kotihiiri. Pienet sille! Toivottavasti uusiksi. Kaiken uurastuksen palkitsi hyvä ruoka ja parempi mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti