sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kaupunki sylissäni

Päivät valuvat käsistä kun kohtalo tietää 
että yliopistoasioita pitää alkaa miettiä kohta.

Kävin perjantaina piipahtamassa Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla ja ajattelin että Jaakko Laitista & Väärää rahaa on varmaan porukkaa katsomassa. Sää oli täysin harmaa, vettä tuli ja paikalla oli puolikaaressa vajaa 30 henkilöä. 

Päätin hilpaista taidekujan kautta kahville koulukaverini kanssa. Jaakko Laitinen & Väärä raha esiintyisi myös illan Talon avajaisissa. "Taidekujalla" se vasta hiljaista olikin. Markkinoiden ilmoitettu aloitusaika oli klo 10 aamulla, mutta puoli yhden aikaan ihmiset vasta virittelivät pöytiään. Toivottavasti meno on tästä virkistynyt loppu viikonlopuksi.

Viileän syyspäivän aatelia on äidin Amsterdamista aikoinaan tuliaiseksi tuoma huppari. Rytky oli roikkunut alevaaterekissä 19 eurolla. Koskaan ei ole vaatetuliainen osunut näin nappiin. Huppari on aivan näköiseni ja miellyttävä päällä. Meikitön naama on muistaakseni torstailta ja kuva ennen kauppareissua. Arkiainosta puuttuu glamour, sorry!

"Desing-talon" Talon avajaiset sijoittuivat myös perjantai-illalle ja hipsin vesisateessa mammani aveciksi tapahtumaan. Todella mukava ilta, mukavia ihmisiä ja mukavat jatkot Kauppayhtiöllä jossa törmäsin loppujen lopuksi muutamaan koulukaveriin.

Kerrankin oli aikaa laittaa silmämeikki nätiksi niin läväytin perinteiset valko-turkoosit luomivärit sekä rajaukset silmiin. Meikistä tuli niin hyvä ja kestävä että kävelin kahdesti vesisateessa ja meikki kesti hyvänä 12 - 03 koko perjantain. Tämä oli niin harvinaista että taisin kumota muutaman karkkishotin Kauppayhtiöllä asian kunniaksi..

Elokuu on näyttänyt tältä. Kuivakkaan terveelliseltä. Ainakin osaksi, kerran viikossa pidettävä herkkupäivä on näyttänyt paljon mielenkiintoisemmalta. Olemme siirtyneet pitkäaikaiskidutuksesta (usean kuukauden kestävät herkkulakot) karkkipäivään joka sijoittuu yleensä viikonlopulle lauantaihin tai sunnuntaihin. Ja tällä kertaa rapsakka napsahti lauantaille. 

(kuva täältä)

Lauantaina katsoimme kolme elokuvaa ja makasimme sohvalla. Uusi tuttavuus viikonlopulle oli Daim-jäätelö. Minusta tuli yllättäen pihi nähdessäni paljon Ben&Jerry's jäätelö oikein maksaa.. Daim-jäätelökin oli hyvähintaista, mutta ilmavaa ja miellyttävää. Suurena suklaanystävänä olisin toivonut, että suklaapalaset olisivat olleet hieman isompia. Kuitenkin hintansa väärti, saatan sortua joskus uudelleen.

Kolmen elokuvan kokoelmasta sen verran että Gnomeo & Juliet oli yllättävän hyvä, Russel Crowen tähdittämä Robin Hood ok, mutta hieman pitkästyttävä ja Hitlerin loppuvaiheista kertova Perikato mielenkiintoinen sekä koskettava. 

Tänään täytyy lähteä sulattelemaan eilistä hairahdusta kävelylenkin merkeissä. Rovaniemen Wanhat Markkinat järjestävät kaupunkikävelyn jossa esitellään kaupungin historiaa. Sinne siis ja tunnin esittelyn jälkeen vielä pieni kävelylenkkipyrähdys.

Ps. Ihanaa, 32 lukijaa! Keskiviikkoiltana tullessani Pyhätunturilta paljastan arvonnan sekä palkinnon, sillä kerkeän palkintoa hankkimaan vasta tullessani reissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti