keskiviikko 10. elokuuta 2011

Avokado-katkarapu-pasta

Ostin muistaakseni toissa viikolla Pastat -reseptikirjan. Sieltä joukosta löytyi heti yksi salaatti joka kiinnitti huomioni. Päätin täysin jättää huomioimatta sen seikan että ruoka on kylmä vaan tein siitä lämpimän pasta vaihtoehdon.


Tarvitset;

250g spagettia
suolaa
2 avokadoa
1/2 sitruunan mehun
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
180g katkarapuja

näiden lisäksi myös sitruunapuristimesta sekä sauvasekoittimesta on apua.

Keitä spagetti pussissa olevan ohjeen mukaan. Spagetin kiehuessa voit halkaista ja kuoria avokadot. (Ota se iso kivi pois, näpäytät veitsellä napakasti kiveen niin että veitsi jää kiveen kiinni ja väännä jompaan kumpaan suuntaan.)

Kuori valkosipuli(t). Itsestäni tuntui siltä että 2 kynttä oli liian vähän ja kuorin neljä.

Avokadot, valkosipuli, öljy ja sitruunamehu soseutetaan sauvasekoittimella.

Aina kun pitää kaivaa erikoistyökaluja esille niin mietin että meniköhän nyt hifistelyksi. Kiltisti tein kuitenkin mitä piti..

Ja ihan sairaanväristä mössöähän siitä tuli kuten piti! Tähän kannattaa lisätä sellainen 1 - 1,5 tl suolaa. Itse sen unohdin ja ruoka olisi voinut maistua hieman enemmänkin.

Vihreän mössön voi nyt sekoittaa keitettyyn spagettiin.

Sitten vielä katkarapujen paistaminen grillimausteessa sekä valkopippurissa. Mausteena voi käyttää aivan mikä itsestä hyvältä maistuu. Lisäsin joukkoon myös kasvissekoituspussin jämät joka oli jäänyt pakastimen perälle. Tulipa sekin käytettyä pois.

Ja sitten vielä sörsselit paistinpannulta sekaisin avokado-spagettimössön kansa.

Olihan se hyvää!

Ps. Ainut miinus on se, että avokadot ja katkaravut tekevät tästä ruuasta hieman kalliimman kuin ihan perusruuasta jota normaalisti tulee syötyä. Tämä oli tällainen palkkapäivän jälkeinen kesäherkkuruoka.

Toinen miinus on se, että jos on kiire niin noita sitruunanpuristimia, sauvasekoittimia ym. on vähän ikävä tiskailla. Toisaalta jos hoitaa etevästi niin tiskaaminen onnistuu yhtä aikaa kun katkaravut paistuvat paistinpannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti