sunnuntai 21. elokuuta 2011

Broileri-riisivuoka

Nyt löytyy sellainen ruoka joka saa miehet polvilleen eteensä, vieraat kateelliseksi ja naiset säikähtämään keittiötaitojasi. Ja ruuan tekeminen on myös todella yksinkertaista. Hetkeen ei ole mikään ruoka maistunut näin hyvältä.

Ohje on muunnos aikoinaan Pirkka-lehdestä löytyneestä reseptistä. Mieheni suhtautui skeptisesti "tylsään vuokaruokaan" kunnes sai ensimmäisen lautasellisen eteensä. Suosittelen kokeilemaan. Korvasin muun muassa reseptissä mainitun purjon paprikalla. Joten rohkeasti voi paprikan kohdalla kokeilla vaikka kukkakaalia jos tuntuu siltä. Tai jättää kokonaan poiskin. Hyvää varmasti ilman rehujakin! Sekä meiltä ei löydy kotoa koskaan kanafondia niin sen jätin myös kokonaan pois tästä sörsselistä.

Tarvitset:

1pkt broilerin fileesuikaleita (300-400g)
1 paprika
2,5 dl riisiä (kuivaa, ei keitettyä)
1 prk ananaspaloja
1 prk kuohukermaa (2dl)
3dl vettä
1dl Thai sweet -chilikastiketta
0,5 tl valkopippuria
öljyä paistamiseen

Paista fileesuikaleet. Samaan aikaan huuhdo, pese ja pilko paprika. Itse käytin aikoinaan huonoksi menemiseltä pelastettua valmiiksi pestyä ja pilkottua pakastepaprikaa.

Lykkää paprikapalaset kanan seuraksi paistinpannulle.

Kaada ananaspaloista mehu erilliseen kulhoon talteen.

Sekoita ananasmehuun 2dl kermaa, 3dl vettä, 1dl chilikastiketta (oman maun mukaan lisää) ja valkopippuri. (Itse lisäsin myös hieman grillimaustetta.)

Kun fileesuikaleet ovat kypsiä..

ja 2,5 dl riisiä odottaa.. (tässä kipposessa on Risellan täysjyvä pika riisiä)

..lado kerroksittain broilersuikale-paprika, riisi ja ananaspalat vuokaan. Itse laitoin riisi-broiler-ananas, riisi-broiler-ananas ja vielä päällimmäiseksi tuohon riisiä.

Kaada ananasmehu-kuohukerma-jne sekoitus vuokaan. Tämä epäilyttävännäköinen soosi viettää aikaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. 

Ja se on aivan sairaan hyvää kun se on valmista. En olisi edellisen kuvan kohdalla arvannut että tästä oikeasti tulee edes mitään. Parhaimmassa tapauksessa tällä ruualla yllättää anopinkin kun käyttää näin rohkeasti kuohukermaa. Selvää sunnuntairuokaa, täällä tehdään tätä tänäänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti