tiistai 16. elokuuta 2011

Häät

Olin kuvaajana ja vieraana Kasmirrockerin häissä lauantaina. Oli kaunista, romanttista, ihanaa ja samalla haikeaa seurata kun ensimmäinen ystäväpariskunta meni naimisiin.

Tulin aamulla kahdeksan jälkeen "kaiken rauhan tyyssijaan" eli pariskunnan asunnolle seuraamaan ja kuvaamaan valmistautumisrituaaleja. Tässä kaaso saa lisää pakkelia naamaan. Hieman oli jännitystä ilmassa.

Morsian saatiin meikattua, kammattua ja asustettua ja oli aika lähteä virallisiin hääkuvauksiin.. Meinasi tirahtaa ensimmäinen kyynel kun kiristelin viimeistä kertaa neidin korsettia kiinni. Seuraavalla kerralla se olisi jo rouva.

Vielä bestmanin asusta karvat pois ennen lähtöä.. Kerkesimme hieman istuskella ja jännittää vieraiden kanssa ennen kirkolle lähtöä pariskunnan ollessa kuvauksissa. Morsiamen äiti joi kahvia kahvikuppi täristen ja kyllä siinä itsellänikin meinasi ensimmäiset hääkuvaukset jännittää. Sekä kyyneleiden määrä mitä tulisi häissä tirauttamaan.

Kuvausten mentyä valmistauduttiin kirkolla sanomaan tahdon.


Isä luovuttaa tyttären. Ja sulhanenhan ottaa innolla vastaan. Toinen kyyneleiden itkeskelykohtaus tuli nuorenparin kävellessä alttarille.


Tuore aviopari astelee pois alttarilta. Tämän jälkeen kun riensin vaihtamaan objektiivia sain todellakin nieleskellä etten purskahtanut itkemään aivan kuin vesiputous samassa pikkukopissa avioparin kanssa. Vähän saatoin kyynelehtiä mutten paljoa.

Kirkosta ulos tultaessa häävieraat puhaltelivat saippuakuplia. (Riisiä, ruusunterälehtiä ym. ei saa heitellä ettei roskaa. Tänäkin päivänä oli kolmet tai neljät häät samassa kirkossa.)

Kalliilla pirssillä kohti juhlapaikkaa..

.. jossa syötiin hyvin, pidettiin puheita, oli hieman muodollisia hääleikkejä sekä juotavaa ja hyvää seuraa.

Sanaselityspeliä.Hääkakunleikkaus ja selvästi polkaisu viittä vaille alkamassa.

Pyysin kreivitärtä nappaamaan minusta kuvan että paikalla on oltu. Häähepeneenä toimi kirpputorilta löytynyt kiinanmekko joka maksoi tosiaan aikoinaan euron. Pääsipä sitäkin ulkoiluttamaan.

Häävalssina toimi Amorphiksen My Kantele joka soitettiin paikan päällä akustisena kitaroilla. Tässä vaiheessa en vielä tirauttanut, mutta tirautin muutamat kyyneleet kun tuore aviopari tanssi Sonata Arctican kappaleen juuri ennen hääyön helmaan lähtöä.


Tunnistaako sulhanen tuoreen vaimonsa jalan?

Sulhanen ryöstettiin jalan tunnistuksen jälkeen ja morsiamen piti kirjoittaa runo käyttäen ryöstäjien haluamia sanoja. (Mm. sukurutsaus, lipputanko..)

Loppuillan kuvat jääkööt hämärän peittoon kuten monelta varmaan muistelutkin jäävät ;D

8 kommenttia:

 1. Erittäin kauniit ja persoonalliset häät :)

  VastaaPoista
 2. mieki tahon kuvia :) jos mie tai jani satutaan esiintymään niissä.

  VastaaPoista
 3. Nani & Malicer: Kyllä, varsinkin morsian ja morsiamen Tim Burton - tyylinen hääpuku oli upea! Tässä kovasti jo mietinnän alla että miten joskus itse ehkä yltää yhtä hienoihin juhliin.

  hannanna: Mihin mie niitä laitan?

  Kasmirrocker: Ja upeaa, itkettävää, liikuttavaa ja fanstastista! Miten me muut päästään koskaan näin rennon glamouristi naimisiin. Vähän haastetta.

  VastaaPoista
 4. Haha, suunnittelemalla vuosi häitä ja pitämällä päänsä. Anopin kanssa pitää kans ottaa yhteen jne. Kyllä se sitte siitä :D

  VastaaPoista
 5. noo voikko pistää mulle vaikka s-postiin? hanna.sammela@gmail.com :))

  VastaaPoista
 6. Kasmirrocker: Mie kerkeän suunnitella varmaan pidempäänkin ! :D

  hannanna: Sähköposti juuri lähti :)

  VastaaPoista