perjantai 6. toukokuuta 2011

Viikko ruokina

Kukaan ei ole sanonut saavansa hirveitä inhonväristyksiä ruokapostauksista niin let's keep on going! Tänään vielä kansainvälisen Älä laihduta - päivän kunniaksi korostan elämänmuutoksen plussapuolia. Jokainen hetken näännytys dieetti on vuosia kestävä ja toistuva kidutus-taistelu, elämänmuutos on mukava asennekysymys. Ruuasta kannattaa ja pitää nauttia, kunhan koittaa tehdä sen sillä tavalla laadun eikä määrän paremmissa mitoissa.

Toisaalta taas rakastan joulua, vappua, pääsiäistä, juhannusta ja kaikkia pieniä juhlia sillä ne on tehty herkuttelua ja hyvin syöntiä varten. Ilo pitää ottaa irti kaikista pikkuhäppeningeistä.

En muista enää milloin mitäkin syötiin, mutta tässäpä porsaan kaslerpihviä. Tein salaatin vapun brunssi-tortillojen kasviksista.

Sitten tein ananas-wokkia.

Maailman yksinkertaisin wok:
200-400g lihasuikaleita
300g wokvihanneksia
tölkki ananaspaloja
ruokakermaa 0,5-1 dl
grillimaustetta.

Paista lihasuikaleet, lisää wokvihannekset, kun vihannekset ovat sulaneet niin lisää ananaspalat ja ruokakerma. Lisää grillimaustetta ja se on siinä. Olen nyt kokeillut HK: n rypsiporsaan lihasuikaleita kermapippurisoosissa ja aivan fantastinen yhdistelmä! Ruuasta tulee yhdelle naisella ja yhdelle hyvin syövälle miehelle sopiva annos sekä yksi annos jää ylitse.

Herkkuiltapala! Rahkaa sekä sulatettuja pakastemansikoita. Tällä ja Rainbown Cola lightilla pidän itseni makeannälästä kauempana.

Perus aamiainen.

Tästä en osaa sanoa muuta kuin että kasvikset pilkoin ja täysjyväriisin keitin. Lihasuikalekastike on isäni käsialaa. Kävin porukoilla kylässä ja isä kehotti nappaamaan rasiallisen kastiketta mukaan. Opiskelijalle kelpaa ruoka aina!

Lisää aamiaista. Pitäisi pekoni-kananmuna aamiaisista alkaa tehdä joitain hymynaama taideteoksia niin olisi jotain reilumpaa vaihtelua tässä postailussa.

Ja tänään tein toisen satsin Maailman helpointa wokkia, Poutun lihasuikaleista. Tuli aivan yhtä hyvää kuin HK:n rypsiporsaan lihasuikaleista.

Sillä lailla meni ne arkipäivät. Hyvin, mutta maltillisesti on tullut syötyä. Toivon että kun 'loma' alkaa niin kerkeäisin tekemään ruokaa enemmän rauhassa ja pitkän kaavan kautta. Uusien reseptien kokeilemisen into on myös kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti