sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Hiusprojekti

Kävin päivällä täyttämässä äitini kanssa kirpputoripöytää, tein nuudeli-herne-kidneypapu-graavilohi ruokamössöä sekä sain viimeisteltyä Kasmirrockerin rastat.

Olin tupeerannut kaikki valmiiksi eilen joten ei kun tuumasta toimeen ja tiivistämään. 

Työvälineinäni toimivat tämä todella loistavaksi apuriksi todettu steameri jonka ostin pari vuotta sitten huuto.netistä sekä uskollinen silitysrautani. Vettä masiinaan, höyrytin lämpeämään ja hommiin.

Olin yllättynyt miten herkullisen näköisiä rastoista tuli. Tupeeraamisvaiheessa ei jaksa edes uskoa ihmeisiin kun joka paikka on täynnä kuitukarvoja, tupot on lajiteltu pitkin sohvaa ja kädet ovat puuduksissa kaikesta takuttamisesta. Höyryttäessä aina näkee että on siitä työstä oikeasti johonkin.

Ensimmäinen satsi valmistui nopeasti Mokomaa kuunnellessa ja MTV:tä sivusilmällä vilkuillen.

Toisen satsin aikana meinasi jo usko loppua sekä sormista nahka. On hetki aikaa siitä kun olen viimeksi tehnyt näin paljon rastoja kerralla. Yleensä kohentelen vain omiani tai teen pikkusatseja, alle 20 rastaa kerrallaan.

Vielä pitää jaotella rastat kahteen samankokoiseen ja saman verran tietynvärisiä rastoja sisältäviin nippuihin. Ja löytää joku sopivanvärinen nauha johon lisäkkeet kiinnittää.

1 kommentti: