keskiviikko 15. elokuuta 2012

Asioita, jotka minusta tekevät hyvän blogin

1. Omat, itseotetut tai puolisolla/kavereilla kuvatetut kuvat. 
En yleensä seuraa blogeja joissa käytetään vain netistä löydettävissä olevia stock-photoja eli kaikkien käytettävissä olevia kuvia. Esimerkkinä weheartit.com:ista löydettävät tunnelma-kuvat. Kaikki eivät synny kamera kädessä, mutta minusta on ihana seurata ihmisten itse kuvaamia kuvia. Niissä on se oma kädenjälki. Oli kuva omasta mielestä miten tahansa "suttunen" ja "huono". Se on ainakin sinun, ei mistään lainattu.


2. Tekstit kuvien lisäksi. 
Koska lähinnä luen ja selailen blogeja, minusta on myös mukava nähdä tekstiä seuraamissani blogeissa. Minua eivät haittaa räikeätkään kielioppivirheet, sillä teen niitä itsekin toistuvasti. Päväkertomukset sekä lyhyehköt mielipidekirjoitukset ovat mukavaa luettavaa.

3. Selkeät fontit. 
Helpottavat lukemista todella paljon. Se perusfontti ei ehkä ole erikoisin, mutta se on käytetyimpien joukossa syystä. Hauska erikoinen fontti voi näyttää kivalta blogissa, mutta hankaloittaa lukijan duunia huomattavasti. Et välttämättä jäisi seuraamaan blogia, jonka lukeminen vaatii siristelyä sekä päänsärkyä.

4. Tasapaino aiheissa. 
Sopivasti henkilökohtaista elämää, mielipiteitä, kuvia, arkea, muotia, meikkejä, shoppailua ja uusia innovaatioita. Aina kun joku osa-alue lähtee vetämään kelkkaa niin seuraamisesta tulee hieman pakkopullaa. Vaihtelu virkistää.

5. Kanssabloggaajiin suopeasti suhtautuminen. 
Laskee fiilistä lukea blogeja, joissa puhutaan ilkeästi muista ihmisistä tai bloggaajista. Kaikesta ei voi jokainen tykätä ja on olemassa ihmisiä joilla on erilainen tai samanlainen tyyli kuin sinulla. Se täytyy vain hyväksyä. Miksi lukisit blogia, jota lukiessa tulee huono mieli?

Mies lähetti terveisiä töistä yksi kaunis päivä. Näin ingengörit.
6. Erilainen ja/tai kepeä kirjoitustyyli. 
Koska blogit ovat pääsääntöisesti ajanviihdettä ja huvia, tykkään seurata blogeja jotka ovat ns. vähän pinnallisia. Ei mennä ajatussyövereissä hirveän pitkälle. Kaikki osaavat kirjoittaa mikä ottaa päästä, mutta vain harva sanoa miksi. Toisinaan on myös mielenkiintoista lukea poliittisia mielipiteitä tai kansankiihotuslauseita, mutta paasaus on aidosti mielenkiintoisen asian kääntöpuoli.

7. Bloggaajan ymmärrys siitä, että mielipide-eroja sekä -yhtäläisyyksiä on. 
Mielipide- ja makuerot eivät tee ihmisistä toisiaan huonompia. Sinä pidät yhdestä asiasta ja minä toisesta. Osa ihmisistä tykkää samoista asioista. Sillälailla se maailma vaan seisoo. 

8. Selkeä blogin rakenne. 
Riisuttu ja mainokseton blogi on yleensä omaan silmääni kaunis kuin mikä. Ei montaa eriväristä härpäkettä joka paikassa ja kaikkia gadgetteja sekaisin niin, ettei tiedä lukeeko postausta vai mitä.

Bonuksena kaupan päälle: 
En itse ikinä jaksa katsoa videopostauksia. Realitya tulee kyllä telkkaristakin, jos sitä haluaa seurata ;D

Itsehän olen hirveän vaihteleva, siisti, tyylikäs sekä mielenkiintoinen bloggaaja. Ei vaines, tarkoitus ei ole saada ketään vetämään hernettä nenuun eikä tökkiä selkään ketään bloggaajaa. Olen vain pyöritellyt mielessäni, että miksi tiettyjen blogien kohdalla painan "luen" nappia ja osan kohdalla en. Seuraan omasta mielestäni valtavaa määrää blogeja aktiivisesti. Yli 60 blogia löytyy lukulistalta. Samalla tavalla mietin, mistä syystä muut ihmiset lukevat tiettyä blogia niinkin paljon tai vähän. 

Mikä tekee upean ja maagisen blogin? Onko se parhaat ja kalleimmat vaatteet? Vai paljastavat vuodatukset henkilökohtaisesta elämästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti