lauantai 21. tammikuuta 2012

Talvitennarit

Joulukuussa hankitut uudet talvikengät lähtivät kiertoon eilen. Ne vain eivät suostuneet taipumaan puoli numeroa liian isoihin jalkoihini. Kävi mielessä jo sellainen Tuhkimotarinasta tuttu ilkeän sisarpuolen neuvo kuin "leikkaa varpaat pois", mutta päätin päästä vähemmällä. Pakko oli myöntää tehty virheostos ja kaupata kengät eteenpäin. Riekerit muuttivat uuteen asuntoon ja mie jään odottelemaan vastaan käveleviä, täydellisiä, mustia 39 kokoisia maihareita.


Ostin vähän käytetyt väliaikaiskengät itselleni viidellä eurolla siihen saakka, kunnes täydelliset yksilöt löytyisivät. Kävin eilen kaupassa sekä illalla teatterissa nämä karvatennarit jalassa ja hyvältä tuntui. Ei puristanut, ei ahdistanut ja kangas antoi kivasti myöten kävellessä.


Ainut huono puoli on se, että kengät joutuu sitomaan joka kerta jalkaan laitettaessa. Ehkä minulla kuitenkin on aikaa sitoa kengännauhani tässä kiireisessä arjessa jota nykymaailmassa eletään.


En usko, että kengät selviäisivät pahimmista pakkasista, mutta näin 1-7 asteen pakkasilla kipitellessä menevät aivan hyvin jalassa. "Karvasisus" sekä varsi lämmittävät ihan mukavasti jalkaa paremman puutteessa. 


En koskaan uskonut, että sopivien, hyvien ja oikennäköisten talvikenkien löytäminen olisi näin pirun hankalaa. Kesällä sitä juoksee skeittikengissä, ballerinoissa ja tennareissa ihan iloissaan ilman liukastumisvaaraa sekä palelevia varpaita. Edullisia kesäkenkiä saa mistä vain. Mutta lämpimien, hyvin istuvien talvikenkien löytyminen on taitolaji. Omalla tuurillani tepastelen lainamaihareissani sekä väliaikakarvatennareissani kevääseen asti ja löydän kesällä kirpputorilta talvikengät. 


Kengissä on yksi hyvä puoli, ne ovat kovasti menossa jo siihen suuntaan mitä toivon. Olen yrittänyt etsiä oikein pitkävartisia tennareita ja uudet kengäthän ovat jo parempaan suuntaan menossa. Eivät ole aivan perusconversen mittaiset vaan hitusen pidemmät. Ehkä joku päivä vielä saisin nämä alla olevat kengät kokoelmaani.

(Kuvat yllä; Ebay)

2 kommenttia:

  1. Moi! Haluisitko kertoa millä nimellä noita ihania pitkiä tennareita osaisi hakea ebaystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Semmoinen hakusana ainakin tuottaa tuloksia ebayssa kuin "knee high sneakers" :)

      Poista