tiistai 10. tammikuuta 2012

Postin tuomaa sekä ruokahommia

Maanantaiaamuna sain vihdoin tarkistettua yliopiston kurssien alkamiset ja kuten olin olettanutkin, kurssit alkavat vasta ensi viikolla. Tosin sellaisia pikkuasioita, kuten kandin tutkimussuunnitelman kirjoittaminen, dokumentin käsikirjoittaminen sekä Lapland Snow Designin tulevan teoksen tarinoiden kirjoitus pitää tehdä tällä viikolla. Oli mukava heräillä aamukahvin kanssa, kun Matkahuolto muisti tekstiviestillä. Kävin aamulenkillä ja hakemassa paketin kotiin.
Pikkuisen lapsellinen "christmas came very early this year"-olo siivitti pakettien aukaisua. Riemunkiljahdukset ja käärepaperi vain puuttuivat.


Päin vastoin joulu ei tullut aikaisin, vaan poistui kämpästämme eilen. Riisuin joulukuusen koristeista ja ollessani ylioppilasteatterin kokouksessa oli mies kasannut kuusen kokonaan pois. 11kk päästä sitten taas uudestaan. Sitä ennen varmaan lomaakaan taas pidetä :'D


Ruoka ja ruokailujen suunnittelu on siivittänyt alkukuuta. Lautasmallit, aamupalat ja lounaat täyttävät pääni. Paljonko mitäkin saa pistellä suuhunsa ja miten varmistaa, ettei verensokeri kyykkää ja aiheuta mässäilyiltoja.


Soijarouhemakaronilaatikko ja rucola-tomaatti-sipuli-mozzarella salaatti oli parasta ikinä. Kuulostaa kieroutuneelta korvata jauheliha soijarouheella ja lyödä vielä paprikaa makaronilaatikkoon, mutta se toimii.


Pirtelöiden ihmeellinen maailma on myös viime päivinä avautunut taas käyttöön. Muistin jopa omistavani tehosekoittimen, joka seisoo nonstoppina tuossa keittiötasolla. Helppo iltapala koostuu pirtelöstä ja ruisleivästä höysteineen.


Pirtelöihin ruokatottumuksissa uskon kahdesta syystä. Sen tekeminen vie vaivaa, jonka aikana kerkeää unohtaa että on nälkä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, näin myös ruokailussa. Menee aikansa tunkea sörsselit tehosekoittimeen ja sen jälkeen tiskata vielä ennen pirtelön kimppuun hyökkäämistä. Toisekseen, tunkin oloisen pirtelön juominen pillillä vaatii vähän kärsivällisyyttä. Puolet ajasta syöjä kuvittelee tekevänsä syömisen eteen enemmän töitä ja aikaa kuluu enemmän. Vertaa pillillä pirtelön juomista esimerkiksi siihen, että lusikoisi hirveää tahtia moskan suuhunsa.

Nämä edelliset banaani- ja mansikkapirtelöt ovat tehty lyömällä noin 100g hedelmää, 100g jogurttia, 50g maitoa ja 100g rahkaa.


Löysin paikallisesta kahvi- ja teeliikkeestä uuden ihanuuden. Tai oikeastaan, silloin tällöin tavallisen kahvin seassa käyttämämme makukahvi Nougat oli liikkeestä loppu ja minulle iski hätä. Myyjä kuitenkin ehdotti tätä suklaisen tuoksuista Havaijin pähkinää, joka osoittautui jumalaiseksi valinnaksi.


Toinen vuodenvaihteen syötävä löytö ovat olleet Crème Bonjour Cuisinet, joilla olen maustanut mm. nuudeliruokia ja pastoja. Valkosipuli&Yrtit sekä Sipulisekoitus tuovat uutta potkua vanhoihin ruokiin sekä tekevät niistä täyteläisen makuisia. En yleensä tunge koko tötsää sellaisenaan ruokaan, vaan yhteen ruokaan menee 1/3 osa purkillista sekä hieman 4% ruokakermaa. Tuollaisen tötsän hinta nimittäin liikkuu 2,5 euron tuolla puolen, joten opiskelijabudjetilla ei viitsi hirveästi löträtä.


Loppuun vielä tämän päivän kappale. Muistin aamulla, että Silent Hillin Room of Angel oli joskus vanhassa mp3:sessani aika kova sana ja siivitti monet bussimatkat lukiolle aamuisin. Pitäisi käyttää vanhaa mp3:sta joskus päällä ja kurkata mitä helmiä sieltä löytyy muutamien vuosien takaa.

Ps. Oikealta sivulta löytyy kysely, johon voi vastata aihealueista. Voi kertoa mistä tykkää lukea ja mitä saisi olla enemmän. Selvästi tyyli-osio on saanut jo hieman kannustusta, parempi olisi varmaan alkaa sen saralla skarppaamaan. Tarkoitus olisi tässä kuussa esitellä tatuoinnit, vihdoin ja viimein.

2 kommenttia:

  1. Silent Hillin musakit on jotain tappavan koukuttavaa. Itselläkin on kaikki soundtrackit koneella, ja välillä tulee kunnolla väreet selkää pitkin. :)

    VastaaPoista