torstai 27. lokakuuta 2011

Ostolakko 27/31. Miksi?

Alan olemaan ostolakon kanssa voiton puolella. Aivan järkyttävimmiltä houkutuksilta on vältytty. Muutaman päivän ajan olin aivan varma, että ostan erään filmikameran, jota olen vilkuillut sillä silmällä. Säästyin kuitenkin hairahtumisesta ja asiaa käsitellään seuraavan kerran ensi kuussa. Marraskuu on luvassa 4 päivän päästä ja lakkokin pääsee päätökseensä.


Miksi alunperin aloin ostolakkoon? Kreivittären kanssa pohdimme, että jos tipatontakin vietetään niin olisi syytä joskus viettää shopatontakin. Kirpputorille kamoja raahatessa käväisi mielessä, että onpa tullut tavaraa haalittua ns. löysällä kädellä. Sellaisia mitä "voi tarvita", "onpa halpa" ja "kyllä mie tähän ehkä mahdun"-tuotteita. Järkeä olisi ostaa ainoastaan se paras ja varmasti käytetyin. Vaatteet ja tuotteet joiden käyttökaari loppuu siihen, että toinen lahje irtoaa housuista tai tuote haparoituu käsiin kaiken käytön jälkeen ovat tärkeitä.

Pisti kummasti miettimään eroa kahden käsitteen välillä; mitä haluan on eri asia kuin mitä tarvitsen. En myöskään ole ruokkinut joskus murjottavaa mieltäni ostamalla uusia kiiltäviä asioita, jotka parantaisivat taikavoimillaan oloni tässä kuussa.

En usko, että marraskuussa ostosten tekeminen riistäytyy jollain lailla käsistä nyt lokakuisen lakon jälkeen. Ei ole patoutuneita ostosmielihaluja eikä shoppailuvieroitusoireita. Yksi (paha?) tapa on jäänyt pois lokakuun aikana. En vietä vapaa-aikaani selaillen nettikauppoja ja hyvä niin.

Ainiin ja jos mietitte, että säästyikö rahaa lokakuun aikana; ei säästynyt! Ihminen käyttää sen minkä saakin, joten parempaa ruokaa tuli ostettua. Se minkä haluaa säästää, pitää laittaa syrjään jo alkukuusta jos ei sitä meinaa tuhlata.

2 kommenttia:

  1. Opettavainen tarina! Mulla on sama juttu, jostain syystä kaikki mikä tulee myös menee. Ihan sama, minkä verran tienaa! Se ihan harmittaa. Alan tästä lähtien laittamaan vähän säästöön.

    VastaaPoista
  2. Hyvä joskus olla päivityksessä jotain järkeäkin ;D Ja mielellään vielä säästöön niin ettei säästöihin pääse käsiksi "pahana päivänä" vaan vasta myöhemmin.

    VastaaPoista