lauantai 8. lokakuuta 2011

Hiusväreistä

Mitähän tököttiä sitä uskaltaa tukkaansa enää laittaa? Olin alkamassa värjäämään hiuksia Garnierin mustalla hiusvärillä, kunnes törmäsin seuraavaan tekstiin..


Ymmärrän kyllä allergiatestausten tärkeyden hiustenvärjäyksen yhteydessä. Olen nähnyt mitä paha allerginen reaktio tekee päänahalle. Mutta eniten pisti huolestuttamaan nämä; 

"Musta hennatatuointi: Jos olet ottanut mustan hennatatuoinnin ihollesi edes yhden ainoan kerran, on hyvin todennäköistä, että olet allergisoitunut tietämättäsi.

ja "Allergiatesti on ehdottomasti tehtävä 48h ennen jokaista käyttökertaa, sillä allergia voi kehittyä äkillisesti, vaikka olisit värjännyt hiuksiasi aikaisemmin tällä tai erimerkkisellä hiusvärillä."

Para-fenyleenidiamiinista puhuttaessa alkaa pelottaa. Suomessa aiemmin kosketusallergiatapausten johdosta kielletty aine on EU:n säädösten myötä sallittu hiusväreissä. Minusta on järjetöntä että ennen haitalliseksi todettu aine palaa käytettävien joukkoon EU:n säädösten perusteella. Garnierinkin kyljessä lukee pienen etsinnän jälkeen "värivoide sisältää fenyleenidiamiineja". Yhteydenotot Helsingin allergia- ja astmayhdistykseen hiusväriallergioiden vuoksi ovat lisääntyneet.

Allergisoituminen saattaa tapahtua heti ensimmäistä kertaa hiusväriä kokeiltaessa tai kehittyä hiusvärin käyttäjälle vuosien saatossa. Jos tällä hetkellä ei allergisoidu hiusväreistä, tilanne voi olla toinen muutaman vuoden päästä.


En muista milloin viimeksi olen värjännyt hiukseni Garnierin hiusvärillä, mutta viime käytön jälkeen allergiatestien suositustekstit ovat tulleet vaativammiksi. Aloin avaamaan pakettia ja seuraamaan käyttöohjeita, kun huomasin hennatatuointi-varoituksen. Tuli sellainen olo etten ehkä haluakaan lähtä kokeilemaan onneani tämän tuotteen kanssa. Palaan takaisin vanhaan hiusväriin, jonka käytön yhteydessä ei ole ollut mitään ongelmia tähän asti. Pitää ilmeisesti alkaa kiinnittää huomiota siihen mitä tököttiä ostaa. En ole koskaan pitänyt hiusvärejä minään terveimpänä vaihtoehtona, mutta en välttämättä halua eroon päänahastani.

Mustaa tuttua hiusväriä odotellessa päässä jumittelee Fantasy Gloss Colourin violetti shokkiväri. Se ei tunnu ainesosien puolesta sisältävän mitään hirveän vaarallista, ei kirvele eikä haise pahalta. On vaan sen verran tehokas että tukan lisäksi meinaa värjätä aina kaakelitkin.

Millä sinä värjäät hiuksesi? Oletko kokenut hiusväriallergiaa?
Haluatko suositella jotain hiusväriä?

10 kommenttia:

 1. Ite oon käyttänyt just tuota samaa väriä ehkä n. 4 vuotta, nyt on alkanut kutisemaan hiuspohja jokaisen värjäämisen jälkeen... Onneksi ei kestä pitkään ja rauhoitttuu hyvin kunnollisella shampoolla... Mutta todellakin, tuo tökötti tarttuu, mutta taitaa tartuttaa jotain muutakin...

  VastaaPoista
 2. Lady Grotesca: Periaatteessa tuo hiustenvärjäyksen jälkeinen kutinakin on jo allerginen reaktio :/ Olen joskus aikoinaan itsekin käyttänyt ja silloin ei mitään ilmennyt, mutta siitä on varmaan 3-4 vuotta aikaa.

  VastaaPoista
 3. Huhhuuh, ei kannatakaan pistää tuollasta myrkkyä päähän, olen nähny traumatisoivan videon henkilöstä, joka käytti juurikin tuota Garnierin mustaa sävyä.. Linkittäisin videon tähän, mutta en löydä sitä nyt tähän hätään. Hui!

  Ite värjään kans aina tietyllä värillä pelkän juurikasvun punaiseksi, sitte loput hiukset värjään suoraväreillä, pysyy hiuksetki paremmassa kuosissa.. :) Suosittelen! Suoravärejä löytyy mustissaki väreissä, vaikka yleensä näkee vaan nuita shokkivärejä.

  VastaaPoista
 4. Joo siis tässä syy miksi käyn kampaajalla! En värjää kotona! Ja käytän nyt tuota Color maskia joka on hoitoaine, ei väri eli tää punanen on sillä tehty!!!

  VastaaPoista
 5. RedRaven: Yep, ei välttämättä innosta märkivä päänahka ja turvonnut naama. Varsinkaan kun olen joskus toosi pienenä ottanut mustan hennatatuoinnin. Häätyy varmaan siirtyä tosiaan noihin suoraväreihin ja muihin ei niin tujuisiin aineisiin. Pysyykö ne ihan hyvin?

  Kasmirrocker: Voi että kun olisikin varaa käydä kampaajalla aina. Voit nyt sitten tehdä seuraamistestin että monta pesukertaa se kestää hyvännäköisenä se hoitoainevärimaski. Vai käytätkö sitä joka pesun yhteydessä?

  VastaaPoista
 6. Käytän sitä aina parin pesun välein ja lisään herneen kokoisen määrän hoitoaineeseen alà AdoraBatBrat

  VastaaPoista
 7. Tulipa tässä mieleen, että hennallakinhan voi värjätä. En oo ikinä ite kokeillu, mutta esim. Lushilta löytyy: http://www.lush.fi/tuotteet/hiustenhoitotuotteet-hennat/caca-noir-102283
  T:Stalker-Laura

  VastaaPoista
 8. Kasmirrocker: Okei, ja on hyvin pysynyt hyvännäköisenä?

  Lalaa: Ai sitä on mustaakin! Olen vain punaista kaupan hennaa kokeillut ja tuntui kuin olisi p**kaa sivellyt tukkaan eikä pitkänkään vaikutusajan jälkeen tapahtunut mitään. Mutta tuota voisi kyllä kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Hennaa en nyt ainakaan tukkaan suosittele, jos näin saa sanoa. Siitä voi seurata vielä hirveämpiä asioita jatkossa :S

  VastaaPoista
 10. Malicer: Ihanko tosi, miten näin?

  VastaaPoista