tiistai 25. lokakuuta 2011

Lasagne, the easy way

Seisoin pussiruokaosastolla etsimässä texmexpata-aineksia. 
Voin sanoa, että ihan pikkuisen riemastuin nähdessäni 
valmislasagnepaketin, joka tulisi pelastamaan tulevan päivän.

Joskus vain laiskottaa niin paljon.
Ei hätää, silloin tarvitset:

- Lasagneainekset pakkauksen
- 400g jauhelihaa
- 150g juustoraastetta
- maitoa
- vettä

Ruskista jauheliha, ei tarvitse maustaa.

Mittaa 1 dl juustoraastetta valmiiksi syrjään. Viimeinen vaihe ennen lasagnen uuniin matkaamista on juustoraasteen ripotteleminen lasagnesörsselin päälle.

Kaiken voi laittaa valmiiksi odottelemaan pöydälle jauhelihaa ruskistaessa. Lasagnepaketti sisältää lasagnelevyjä sekä jauhelihaan sekoitettavaa kastikejauhetta (valkoinen pussi).

Maailman yksinkertaisimmat ohjeet joita noudatin taas "vähän sinne päin".

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Lisää valkoisen pussin sisältö jauhelihaan, 
sekä kaada perään 3dl maitoa ja 6dl vettä.

Sitten alkoi kapina. En omista suorakaiteenmuotoista vuokaa, jollaista jokainen lasagneresepti näyttää tarvitsevan onnistuakseen täysin. "Ota suorakaiteenmuotoinen vuoka.." No en varmaan ota! Tyylini on puolittaa lasagnelevyjä sopivankokoisiksi pyöreään vuokaan. Tiedän, olen niin erilainen nuori. Kaikki vuokamme ovat pyöreitä. Kiehahtipa kastikesoosi hyvin lasagnelevyjä puolitellessa.

Pohjalle jauhelihasoosia, päälle ripotellaan juustoraastetta pussista. Olen myöskin niin rebel, että jos tehdään lasagnea niin kyllä sen täytyy olla tuhtia. Juustoraasteen päälle lasagnelevyt. Ja näin jatketaan kunnes kastike alkaa loppua. Päälimmäinen kerros on jauhelihakastikesoosia ja se syrjään laitettu 1dl kipollinen juustoraastetta lyödään kerrossörsselin päälle.

35minuuttia uunissa 200 asteessa ja aijaijai, nam nam!
Varoituksen sana, ruoka on todella raskasta ja sillä voi aiheuttaa varomattomuuttaan itselleen ja asuinkumppanilleen jumalattoman ähkyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti