sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pitkäperjantai ja lauantaipäivä

Torstaina kaupoissa juokseminen kevyessä flunssassa meinasi käydä hermojen päälle, varsinkin kun puoli Rovaniemeä oli myöskin päättänyt pelkäävänsä pääsiäisenä nälkäkuolemaa. Kävin omaksi ilokseni kaupassa torstaina vielä kahdesti, ensin työasioilla ja sitten omilla ostoksillani. Molemmat klo 17 jälkeen, eli pahimman ruuhkan aikana. Alkossa oli muutama ihminen jonottamassa, kun kävelin ohitse. Kristillinen pyhä my ass, pitkä ryyppäysviikonloppu enemminkin.


Perjantaina olin kipeämpi kuin aiempina päivinä ja jäin kotiin vain himmailemaan hirveää flunssaoloa pois. Kipeän päivän jälkeen en myöskään jaksanut lähteä Innowationin bileisiin reivaamaan, vaan kahvittelin tässä kotona Ayan kanssa alkuillasta. Ystäväni S oli Helsingistä käymässä Rovaniemellä ja tuli teelle sekä saunomaan kanssani loppuillaksi. Ei mennyt pitkäperjantaikaan hukkaan, vaikka näyttikin aluksi, että tukkoisuudesta johtunut klo 7.00 aamuherätys meinasi tehdä päivästä pitkän ja tylsän.
Flunssantorjunta-lääkkeitäkin löytyy kotoa vaikka muille jakaa. Jostain syystä flunssailen nykyään aika tiheään tahtiin, niin on hyvä olla Finrexiä, mehutiivistettä lämmitettäväksi, Otrivinia, nenäliinoja sekä kurkkupastilleja apukeinoiksi. Harmi, etten meinaa oikein osata sitä kaikista parasta lääkettä, eli lepoa. Vähän saatoin muutaman koneellisen pyykkiä pestä perjantaina ja hiljakseen siivoilla, kun päivän aikana meinasi olla tylsää.


Ja sitten pitää helliä itseään. Kummasti piristää se, että vatsa on täynnä, vaikkei ruokaa niin erikoisesti mieli tekisikään. Hyvät kahden tunnin päikkäritkin sai nukuttua tuollaisen hotkaisemisen jälkeen.


S:n kanssa perjantai iltana saunan jälkeen nautittiin vielä voileipiä teen sekä Voice of Finlandin kanssa. 


Lauantaina lähdin puolen päivän aikaan käymään töissä, koska olin kuitenkin menossa kauppaan ja asunnosta oli poistuttava. Oli siis se ja sama käpötellä töihin katselemaan ja ihmettelemään, jos sattuisi ekstempore-asiakkaita näkymään sekä juomaan kahvia. Harmittelin niin Innowationin missaamista, että teki mieli hieman laittautua ennen kotoa lähtöä. Edes töitä varten. 

Päädyin ensimmäistä kertaa tämän tukan kanssa poistumaan kotoa nuttura päässäni. Säälittävän pienihän se on, kun tukkaakin on niin vähän. Mutta ei tyttöjen mielestä kuitenkaan näyttänyt pahalta niin voi olla että sorrun toistekin. Laitoin vaaleanvihreää sekä tummanvihreää luomiväriä ja rajaukset silmiin.


Kotimatkalla kävin vielä kaupassa metsästämässä pientä pakettia mämmiä. Sellaista ei kuitenkaan ollut tarjolla, joten ostin hirveän 700g jättipaketin jääkaappiin. Myöskin kuohukerma oli loppu, joten päädyin johonkin vispikerman tyyliseen sotkuun. Mämmin maku ei niin puskenut läpi, kun flunssa vähän heikensi makuaistia. Tuli vain unohdettua, miten täyttävää tuo setti oikein on (nyt ei kyllä lasketa kaloreita ja kyllä annoksessa on vielä sokeriakin!) ja söin annosta varmaan tunnin pyöritellen aina välillä lusikallisen kielen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti