tiistai 7. helmikuuta 2012

Tornio - Haaparanta

Kävin sunnuntaina äidin ja äitini ystävättären kanssa Tornio - Haaparanta akselilla. Lähdimme pienellä ranskattarellamme (peugeot) uhmaamaan -30 asteen pakkasta ja koko ajan sai olla pienen jännän äärellä, että liikkuuhan auto eteenpäin sekä vielä tärkeämpää, lähteehän auto liikkeelle aina pysähtymisen jälkeen.


Lyhkäisiä pysähdyksiä tehtiin Aineen taidemuseolla, Ica Maxissa, Ikeassa sekä kahvittelemassa kummieni luona. Ensimmäistä kertaa eläissäni juoksin Ikean niin nopeasti läpi, katselematta ympärilleni sen kummemmin ja tähdäten vain Ikean puolessa välissä olevaan ravintolaan syömään. Nälkäiseen upposi hyvin kasa lihapullia sekä perunamuussia kera makean puolukkahillon.


Kaikki kuvat ovat otettu autosta, sillä en uskaltanut laittaa nenääni autosta pihalle kameran kanssa. Olisi päätynyt vain jäädyttämään näppinsä sekä sairastumaan uudelleen. Ei varmaan olisi kamerakaan arvostanut ulkoilutusta hirveästi. Kävimme ajamassa Haaparannan puolella Ikean jälkeen pienen reissun, jotta auto lämpenisi hieman.


Paljon hauskoja taloja, joissa joko erikoisia rakennusratkaisuja (yllä) tai sitten erikoisen värinen maali. Eräs rivitalokommuuni oli äklön vaalean violetin värinen. Olen asunut seitsemän ensimmäistä vuotta Torniossa, joten Haaparannalla tuli käytyä suhteellisen useasti. En vain muista tuosta ajasta kovinkaan paljoa.


Aineen taidemuseolla oleva "Anssi Kasitonnisen näyttely" olikin kaksi hänen tekemäänsä videoteosta sekä taidemuseon oman kokoelman näyttely, eli kolme salia täynnä sekalaisia tauluja. Pikkuisen ehkä pettymys?
På Gränsen, eli Kauppakeskus Tornion ja Haaparannan rajalla oli siellä asuessani ja vielä pitkään sen jälkeen kaunis jokimaisema kahden maan välillä. Mukavaa että kehitys kehittyy, mutta onhan se aika järkäle. Ikeasta sitten puhumattakaan. Varmaan ollut kilpailu kuka vetää viimeisen korren rakentamisessa.


Ica Maxista löysin herkullisen värisiä lankoja enkä voinut vastustaa kiusausta vaikka aluksi päätin etten hommaa reissulta mitään mukaani. Todella kirkas ja kaunis vihreä, violetti sekä kirkas pinkki piti ostaa tulevia neulomisia varten. Jos joku sattuu löytämään yhtä kirkkaita värejä, voi mieluusti vinkata. Nämä  125g painavat langat maksoivat pikkuisen yli 2 euroa kipale. Suomessa perus isot langat ovat joko kirkkaan värisiä, stailish ja siksi helkkarin kalliita tai todella löysän värisiä.

Hyvin selvittiin auto yhtenä kappaleena illaksi perille, vaikka varpaita hieman palelikin kotiin päästessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti