tiistai 14. helmikuuta 2012

Hommien välissä löysääminen

Harvinaisen hiljainen viikonloppu jäi taakse. Istuin kotona neljän seinäni sisällä ja tein töitä. Lukuunottamatta ylioppilasteatterin lauantaista kokousta sekä sunnuntaisia mummoni 80-vuotiskahvitteluja. Aina välillä piti pitää taukoa näytön edessä istumisesta ja vaihtaa johonkin toiseen keskittymiseen, jotta sai ajatukset välillä kuljeteltua muualle.
Alkaa ainakin noiden sukkien kutominen tulla takaraivosta. Vielä kun lapasia opettelisi tekemään. Nyt keskityn vain nollaamaan ajatuksia sukkapuikot kädessä. Helppo rentoutumiskeino, kun voi yhtä aikaa pyöritellä ajatuksia ihan muualla ja olla kuitenkin hyödyksi. Ei tunne ns. tuhlaavansa aikaa vaikka ei tekisikään mitään kovin järkevää. Olen todella huono lukemaan, sillä tunnen syyllisyyttä siitä, että istun haaveilemassa jonkun  kirjan maailmassa sen sijaan, että lukisin esimerkiksi kandiin liittyviä kirjoja.

Toinen rentouttava pakokeinoni on photoshoppaaminen. Se ei kyllä anna silmille lepoa näytöstä, mutta vie ajatukset kuitenkin hetkeksi muualle. Samoiten valokuvaaminen. Molempien parissa viihdyn ja kehitän samalla taitojani pikku hiljaa. Kehittävää rentoutumista. 

Tämän postauksen jälkeen mietin kyllä, että rentoudunko ollenkaan normaalisti vai olenko koko ajan kireänä kuin viritetty viulunkieli. Jotenkin löydän aina jotain tai jonkun asian jonka kanssa ahertaminen on kesken vaikka pitäisi löysätä. Miten te rentoudutte kaiken tekemisen keskellä? Onko jotain anti-stressaavia vinkkejä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti