sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Pikkujoulut

Vietimme Kreivittären kanssa pikkujouluja. Vain me, hillitön laatikko erilaisia keksejä, juustoja, piirakkaa sekä pullolliset viiniä per nenä. Kreivittären mörkö teki yllärin. Piti aluksi istuskella vain vähän vaatimattomammin, mutta mies pääsi yllättämään ja oli ostanut meille vaikka mitä herkkuja.


Mie hilpaisin kylään alkuillasta ja juorusimme sekä söimme ja joimme pitkälle yöhön. Nightmare before christmas elokuva tuli katsottua pitkästä aikaa myös. Itseasiassa yksi lasillinen glögiä, elokuva ja piparit olivat ainoat jouluisat elementit illassa, mutta eihän se ollut pääasia.Tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa Chill out viiniä valkkarina eikä ainoastaan punaviininä. Mörkö oli soittanut minun miehelle, että mitä viiniä juon mielelläni ja vinkki oli ollut Chill out. Naureskelimme vain kotimatkalla mörön ja mieheni  kanssa, että "Ai niitä on sekä punkkua että valkkaria, no en tiennyt!" Onneksi ei haitannut, valkoviini oli todella hyvää.


Kreivitär oli tehnyt todella hyvää "makea kohtaa suolaisen" piirakkaa. Mausteinen pohja ja päällä päärynää sekä.. olikohan aurajuustoa vai sinihomejuustoa?


Tämä on kyllä keksihifistelijän ykkösvaihtoehto kaikkiin juhliin. Ei tarvitse ostaa monta pientä pakettia, kun yksi loota sisältää kaiken mitä tarvitsee.


Nyt sunnuntain kunniaksi olen sitten sisältä marinoitu erilaisilla fiineillä juustoilla ja valkoviinillä. Olo on kyllä vähän sen mukainenkin. Tilanne vaatii hieman jouluteetä ensimmäisen adventin kunniaksi. Odottelen jo että saisimme joulukuusen (kuvaa viime vuodelta) viriteltyä taas paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti