sunnuntai 11. syyskuuta 2011

BodyCombat experience

Kävin eilen elämäni ensimmäistä kertaa BodyCombatissa. Laji kuuluu LessMills fitness jumppiin ja pohjautuu itsepuolustuslajeihin sekä niissä käytettäviin liikkeisiin. En nyt osaa näin yhden tunnin nähtyäni sanoa kallistunko kannattamaan vai hylkimään. Ei ainakaan jäänyt sellaista elämäni ainoan spinning-tunnin jälkeistä kauhuagrea lajia kohtaan.

Pohjustukseksi sen verran, että pidän kuntonyrkkeilystä sekä Muay Thai:sta (kyllä, pidi googlettaa että sain kirjoitettua oikein). Olen harrastanut molempia aikoinaan vajaan vuoden. Tästä huolimatta Karaten harrastaminen aiheutti minulle enemmän turhautumista kuin iloa. Tykkään siis yksinkertaisista liikesarjoista, kiduttavista toistoista ja voimankäytöstä. Satunnainen agressionpurkukaan ei ole pahasta.

Tunti meni nopeasti ja päin vastoin kun Zumbassa en kerennyt sekä pyyhkiä päätä hiestä että juoda vettä lyhyehkön 15-20sekunnin taukojen aikana. Piti valita kumman pystyi jättämään välistä. Tunnin veto olisi voinut olla vielä hieman agressiivisempi ja jäi tällä kertaa vähän vaisuksi. Itseäni henkilökohtaisesti turhauttivat pidemmät liikesarjat joissa en meinannut pysyä mukana. Aina yksinkertaisten ja max. kolme liikettä sisältävien sarjojen tekeminen oli vielä ihan ok, kunhan muisti keskittyä eikä vilkaissut ohimennen kelloa tai jäänyt ihmettelemään ikkunasta näkyviä tummia pilviä..

45min nyrkkeily-, potku-, miekkailu-, hyppely- ja karateliikkeiden jälkeen oli vielä yksi kappaleellinen vatsalihasliikkeitä sekä punnerruksia varten. Vatsalihakset ja käsivarret/rintalihakset ovat heikoin kohtani joten jaksoin tunnin jäljiltä vaivoin puristaa itsestäni viimeisiä mehuja irti. Kaiken kaikkiaan oli mukava kotona suihkuun mennessä huomata että käsien nostaminen ylös hiusten pesemiseksi otti hieman lihaksiin.

Nyt päivä tunnin jälkeen lihaksistosta kipeinä ovat vatsalihakset, lapaluiden paikkeilla sijaitsevat lihakset sekä käsilihakset. Onneksi kyseisiä lihaksia ei hirveästi lenkillä tarvita joten ulkona käynti onnistui vielä tänään. Syyskuun ensimmäinen teholiikuntaviikko on nyt takana ja harrastettua liikuntaa on kerääntynyt 7,9h. Kesämasu ja jenkat vaviskoot, näillä jatketaan!

Itseään hieman häpeilevän kuntoilijan vinkki: lauantai on mukava päivä kuntoilla kun ryhmätunneilla on hiljaisempaa.

2 kommenttia:

  1. Kickboxing on kans laji, jota kannattaa kokeilla ;) Tosin Rovaniemellä tuo tarjonta on kans aika vaisua. Lauantain lisäksi keskiviikko on hiljanen päivä, en tajua miksi :D

    VastaaPoista
  2. Siitä ei taideta Rovaniemellä järjestää vain sellaisina kertaluontoisina ryhmäliikunta tunteina, kun juoksen aina niillä tunneilla mihin kerkeän enkä tiedä voinko alkaa harrastaa viikottain jotain tiettyä liikuntaa :/

    Hyvä laittaa tuo keskiviikko kanssa korvan taakse! :)

    VastaaPoista