torstai 28. huhtikuuta 2011

Tyhjän päällä! impronäytelmät

Kävin eilen katsomassa muutaman ylioppilasteatterin improryhmäläisen mielikuvituksen lentoa lavalla sekä avustamassa lippujenmyynnissä. Kyseessä on siis Tyhjän päällä! koko illan impronäytelmä jossa näytelmän kulku, hahmot sekä juoni keksitään näytellessä. Kaikki ovat täysin tyhjän päällä. Hienoa tässä on se, ettei koskaan tiedä mitä on tulossa, edes vastanäyttelijältään.

Lavalla improajat Julius Oförsagd, Jussi Jokinen sekä Tii Kiljunen. Impropianon takana Julius Chávez sekä improvaloissa Juho Jokela.

Katsoja saa olla varpaillaan koko näytelmän ajan. Mihin näytelmä loppuu? Eikö joku keksikään yhtäkkiä mitään sanottavaa? Jäätymisiä lavalla tapahtuikin hyvin vähän. Pitkän improamisen ja harjoittelun tulos on selvästi se ettei mielikuvitus sammu kesken tarinoinnin. Eilinen näytelmä oli nimeltään Apila, kasvihuone ja kontrabasson arvoitus, hieman kaksimielinen maalaistalon elämästä sekä porilaisista kertova näytelmä. Hienointa näytelmässä oli loppukohtaus jossa oli viisi hahmoa lavalla, mutta tilanne sovitettuna kolmella näyttelijällä. Jokainen esitysilta on ensi-ilta sekä ainutlaatuinen kokemus!

Suosittelen lämpimästi tilannekomiikan ystäville ja Rovaniemellä oleskelijoille. Esityksiä jäljellä vielä perjantaina 29.4 sekä ensi viikolla ke, to ja su! Kaikki esitykset kello 18.oo Wiljamilla.

Esitysaikataulut ja ja lisäinfoa facebook eventissä ja Lapin ylioppilasteatterin nettisivuilla.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mahtava, pitää ensi viikolla käydä uudestaan.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen. Jos joka kerta lentää yhtä helposti herja niin kyllä vain :) Itse seuraavan kerran yleisössä jo perjantaina.

    VastaaPoista