perjantai 12. lokakuuta 2012

Omenainen kaurapuuro

Väsyttää, haukotuttaa, v-tuttaa ja kurkkukin on vähän karhea. Takana on neljä jo samanlaista aamua kuin tämäkin. On perjantai ja sinun viikkosi loppuu vasta lauantain viimeisten työtuntien jälkeen. Katsot jääkaappiin, joka loistaa tyhjyydellään ja mielikuvitus on lopussa.  Ei jogurttia, omenoita on, ei tee mieli muroja, ei ole kananmunia eikä kiivejä. Hmmh. Oliko siinä uudessa KG:ssä joku omenoihin liittyvä aamujuttu.. OLI! Kaurapuuroa aamupalaksi.Omenamehua ei ole, ihan sama, jätän sen siis välistä. En ole eläissäni ikinä ennen raastanut omenaa. Meinasi olla aamun ensimmäinen haaste jo tässä. Piti isoimmalla mahdollisella raastinreunalla raastaa, että tuli muutakin kuin omenamehumössöä sieltä vekottimesta ulos.Olen hirmu laiska keittelemään puuroja kattilassa (=tiskiä & vaivaa) niin yleensä otan pikakauraleseitä, kiehautan vedet vedenkeittimessä ja kaadan vedet suolalla maustettujen leseiden päälle.


Omenat puuron joukkoon, mukaan kanelia, ihan pikkuisen kardemummaa ja hunajaa. Oli aivan hyvää puuroa. Ensi kerralla voi muistaa, että omena täydentää puuron fyysistä määrää melkein puolella, niin vähempikin leseiden määrä riittää.

Jos tällä innovaatiolla nyt porskuttaisi vielä kaksi työpäivää. Ei noin ruuallisesti vaan henkisesti. Pitää ehkä vähän jotain muutakin syödä kuin kaurapuuroa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti