lauantai 2. kesäkuuta 2012

Uusi puhelin

Edellisessä postauksessa oli puhetta niistä shoppailuista. Tipauttelen rästiin jääneitä ostosteluja viime kuukausilta. Vaatekaapissakin roikkuu muutama uusi ilmestys, joita ei ole tullut esiteltyä ollenkaan. Sitä ennen kuitenkin vähän tekniikkapuolelle kallistuvaa ostostelua.

Päädyin ostamaan uuden puhelimen. Olen hieman haikaillen katsellut miehen suurinäyttöistä Samsungia jo viime puhelimen ostosta lähtien. Haaveet olen kuitenkin sysännyt syrjään, sillä rakkaan Macini kanssa yhteensopivaa iPhonea en ehkä uskaltaisi hankkia. iPhone oli ainut puhelin, joka vaikutti sopivan minulle sekä käytettävyyden, sisällön että ulkonöän kannalta. Hinta vain on todella korkea puhelimeksi, tai pieneksi viihdekeskukseksi kuten kyseinen vempain on. 

Ja kuten jo puolitoista vuotta sitten ostaessani edellistä Samsungia, mietin että kytkykaupat ovat todella huono ratkaisu. Halusin siis puhelimen, jonka pystyisin kuittaamaan saman tien itselleni. Nirso kun kaiken kanssa olen, niin en puoleen vuoteen katsellut puhelintarjontaa ollenkaan, sillä ajattelin etten löydä sopivaa puhelinta kuitenkaan. 


Kunnes veljeni mainitsi voittaneensa Samsungin Galaxy Xcoverin jostain kilpailusta ja totesi samaan hengenvetoon, ettei tarvitsisi puhelinta lainkaan. Hän kuulemma voisi luopua puhelimesta reippaasti alle halvimmankin myyntihinnan. Pistin mietintämyssyn syvälle päähän ja aloin pohtia puhelimen hyviä ja huonoja puolia. Tarvitsisinko halikon kokoista älypuhelinta todella? Parempi kamera puhelimessa houkutteli kovasti. Sen lisäksi lueskelin, että luuri kestäisi veteen upotusta, iskuja ja pölyä paremmin kuin kollegansa.

Melkein kuukauden harkinnan jälkeen päätin lopulta kotiuttaa puhelimen tällä viikolla ja nyt olen aivan yltiöihastunut suureen näyttöön, nopeaan käyttöjärjestelmään ja parempaan kameraan. Käyttöjärjestelmä on melkein identtinen entisen puhelimeni Samsung Galaxy Europan kanssa, joten mitään uutta ei tarvinnut puhelimen käyttöön otossa opetella.Nyt en vain tee sitä virhettä, mitä edellisen puhelimen kanssa tuli tehtyä. Säästin viimeksi näytön suojatarrassa ja jätin sen ostamatta. Puhelin samassa taskussa kolikoiden ja sytkärin kanssa rapsutteli näytön täyteen pikkuruisia naarmuja. Ne eivät onneksi haitanneet käyttöä, mutta söivät kyllä puhelimen arvoa senkin edestä. Nyt Ebaysta suojakuoret sekä näytönsuojatarra hankintaan!

Kun puhelimen etsintä on näin pitkällinen prosessi, niin sopivan pyörän löytyminen melkein mahdoton tehtävä. Myin pois oranssin Joponi jo kuukausi sitten, eikä vieläkään näytä löytyvän sykkeliä, joka puhuttelisi minua. Metsänvihreä mummopyörä kirpputorilla melkein puhutteli, siihen vaihdettiin renkaatkin minua varten, mutta testiajossa jouduin sen hylkäämään. Täydellisen pyörän etsintä jatkuu.

Ps. Lomo-camera sovelluksen testausta uudella puhelimella. Voi johtua kyllä vain innostuneisuudestanikin, mutta minusta kuvat näyttävät paljon paremmalta kuin vanhalla puhelimella otetut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti