lauantai 20. huhtikuuta 2013

Musiikkikatsaus


Päivittynyt Spotify päätti, ettei tue nykyisen Macin 10.5.8 versiota (ja vissiin siitä vanhempaa), joten olen ollut radioiden ja youtuben armoilla. En pysty kuuntelemaan RadioRockia, sillä en syty Iron Maidenista, AC/DC:stä enkä hirveästi Metallicastakaan. Ja se kanava on niin rock, ettei yhtään enempää rockimpi voi ollakaan. Senkin voi näköjään vetää överiksi. 

YleX:ällä ne höpöttää koko ajan ihan todella kakkoslaatusia juttuja. Iskelmä Rovaniemi syö aivot sisältäpäin pitkällä juoksulla. Novalle en voi enää palata, sillä kuuntelin sitä 8-11 vuotiaana todella paljon ja tehdessäni radiokanavalle comebackin, huomasin, ettei soittolista ole vaihtunut yli kymmeneen vuoteen. Sekä minua pelottaa se, että osaan kaikkien kappaleiden lyriikat ulkoa samasta syystä :D 

Mitä mie sitten kuuntelen? Kaikista vähiten ärsyttävää vaihtoehtoa, joka on Suomi Pop. Eniten musiikkia muistuttavaa musiikkia sekä vähiten aivan turhanpäivästä jutustelua. Ja kun alkaa soimaan Pelle Miljoona, J. Karjalainen, Egotrippi tai muu hirveä renkutus, niin suljen radion siksi aikaa ja soitatutan jotain youtuben puolelta. Alla muutama tämän hetken soitetuimpia:


AVATAR - Smells Like a Freakshow

*

RALF GYLLENHAMMAR (Mustasch) - Bed On Fire

*

COMBICHRIST - Throat Full Of Glass

*

COHEED AND CAMBRIA - Dark Side Of Me

*

SYDÄN, SYDÄN - Keskusta

*

RUGER HAUER - Täällä

*

BLACK LIGHT DISCIPLINE - Serene

*

CLUTCH - The Regulator

*

MOTIONLESS IN WHITE - Creatures


*

Musiikkikriisin keskellä huomasin, että edellisestä omasta cd-levyhankinnasta on aikaa jo tovi ja olen todella huono kuuntelemaan yhden kokonaisen levyn kerrallaan samalta yhtyeeltä. Levottomalle ihmiselle pitäisi olla hieman vaihtelua kappaleissa. Mies on ostanut kyllä oman musiikkimakunsa mukaisia levyjä, joten levyhylly huutaa monimuotoisuudellaan.

8 kommenttia:

 1. Radion parasta antia: YleX:n Parasta ennen-ohjelma. Ihanaa ysäriä! Alkoi ihan hymyilyttämään, kun sieltä eilen kuului Movetronin Ristinolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheaa olla jo parasta ennen osastoa! :D Movetron oli kova, E-type:etä on vähän ikävä. Samaa settiä pärähtää sitten Novalta ilman, että on ees mitenkään teemaohjelma.

   Poista
 2. Ai höh, tuskinpa Spotify munkaan MacBookilla enää toimii (en oo vähään aikaan käyttänyt tuolla koneella sitä), tuo kun on juuri 10.5.8 muistaakseni. En oo saanut siihen esim. Firefoxin, Javan enkä Flashin päivityksiä enkä toisaalta ihmettele kun toi on vähintään 6 vuotta vanha. :D Harmi kun Macintoshiin ei mitenkää kovin helposti saa käyttistä vaihdettua uudempaan, Ubuntun tunkeminen on kyllä onnistunut.

  Tuosta radiosta vielä! Itse kuuntelen radiota lähinnä vain silloin jos istun jonkun toisen kuskailtavana. Omatoimisesti harvoin tulee pistettyä radiota päälle kun ei sieltä tule mulle sopivaa ohjelmaa/musiikkia. Ennemmin kuuntelen levyjä kun itse ajelen. Tai no poikkeuksena on jotkut kesäpäivät, jolloin haluaa vääntää kanavan Groove FM:lle, aukaista ikkunat, kaveri on kyydissä ja ajellaan tukka hulmuten. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulosti niin raskaalta prosessilta alkaa päivittämään konetta että päätin itse hyvän sään aikaan vaan luovuttaa! Pyörii tällä mitä on kunnes kone lakkaa jossain vaiheessa toimimasta. Itellä neljäs käyttövuosi menossa ja vasta kuorta ja akkua vaihdettu niin eiköhän tämä tässä vielä rullaile :D Mitä sitä nyt vähän jälkeen jää koneen kanssa! Sitten jos joku elintärkeä, kuten sähköposti lakkaa toimimasta niin ottaa itteään niskasta kiinni.

   Pitäisi kyllä valveutua cd-levyjen kanssa nyt. Oikean radiokanavan valinta autossa on vaikea tehtävä! Minusta toi Sami Hedbergin sketsi Biisit-kertoo siitä kaiken!
   http://www.youtube.com/watch?v=vWWNp9wHodw

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jutut on joskus ihan hyviä, mutta musiikkimaku harvoin kohtaa ohjelmien kanssa :D

   Poista
 4. Itse olen todennut, ettei radiosta oikeestaan tule kuuntelemisen arvoista musiikkia. Joten Yle Puhe! Mielenkiintoisia juttuja, löpinää on mukavaa kuunnella ilman sitä raivostuttavaa soittolista scheissea mitä muilta kanavilta tulee. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle Puhetta ei olekaan tullut testattua varmaan ikinä. Mistä ne siellä lätisee :D

   Poista