sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Uudet silmälasit

Silmälasit ovat aina vaikea ostos. Ensin ihmetellään optikon kanssa, että nähdäänkö erikokoisia kirjaimia kaukana heijasteena peilistä vai ei. Sitten kokeillaan miten nähtäisiin parhaiten. Olo on vähän typerä arvellessa onko kirjain toiseksi alimmaisella rivillä C vai O. 

Alinkin rivi saatiin jollain lailla näkymään, mutta vihreitä ja punaisia palloja en saanut näkymään yhtä aikaa näkökentässäni. Silmät kun eivät pelaa yhteen aivan kuten pitäisi. Vasen silmä on niin sanotusti "laiska"ja varsinkin väsyessä vääntyy yleensä eri suuntaan katsomaan kuin mihin oikea osoittaa. Katson melkein aina dominoivasti oikealla silmällä ja vasen vähän komppaa perästä päin. Olen miettinyt, että näenköhän 3D-elokuviakaan niin kuin pitäisi. En ole käynyt testaamassa.


Kaiken mittailun ja arvuuttelun jälkeen pääsin katsomaan silmälaseja. Ajattelin, että olisin noudattanut "kahdet lasit yksien hinnalla" -tarjousta ja ostanut kahdet hyvin erilaiset silmälasit. Silmälaseja katsellessa selvisi, että tarjous koski kuitenkin vain rajoitettua määrää kehyksistä enkä löytänyt kuin yhdet hyvät lasit liikeen kokoelmista. Eli siis "yhdet lasit helvetin kalliilla" -tarjous. 

Kävin kokeilemassa laseja jo ennen optikkoajan varaamista, kun kävin liikkeessä ystävättäreni piilolinssiostoksia komppaamassa. Kokeilin jo silloin kyseisiä kehyksiä ja yllätyin positiivisesti miten niin erilaiset lasit voivat sopia pärstääni niin hyvin. Aina pieniä ja minimalistisia laseja käyttäneenä halusin ehdottomasti jotain muutosta lasien ulkonäköön.
Burberryn kehykset. Nainen joka minua palveli lasit hankkiessani muistutti vielä miten hyvä merkki Burberry on ja sain aivan karmaisevan näköisen Burberry-kuvioisen silmälasikotelon lasien kaveriksi. Meinasin todeta, että eipä laseja ostettu merkin vuoksi vaan sen takia, että ne olivat ainoat kehykset, jotka tähän pallopärstään sopivat kunnolla. Edelliset lasit kestivät yli neljä vuotta, toivottavasti nämä pärjäävät toiset neljä. Sen verran on näöllä kyllä hintaa.


Mutta on ne niin freesit. Ihan uusiutunut olo näiden kanssa. Mieshän totesi maailmanlopun krapulaa kärsiessään ensimmäisenä minut silmälasit päässä nähtyään, että "Jorma Uotinen", nauroi ja käveli pois. Näin meillä annetaan suoraa palautetta kotona! :D Mie tykkään ja se on pääasia. Kehykset kehystävät todella kauniisti kasvoja. Parasta on vielä sekin, että näkö oli kuluneiden vuosien saatossa pikkuisen muuttunut ja näen nyt silmälaseilla täydellisesti. 

4 kommenttia:

 1. Pyöreisiin kasvoihin sopivat parhaiten juuri tuollaiset kulmikkaat kehykset :) Terveisin eräs toinen pallopää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yep, joku vasta sanoikin, että näyttää kuin naama olisi pidennyt ;D

   Poista
 2. http://www.favoptic.fi/ katso tuolta, jos haluat kuitenkin jotkut varalasit tms :) sieltä saa tilattua kuudet sovituskehykset kotiin ja kokeilla ja mittailla ja pohtia ihan rauhassa. Tosi edullisia, maksoin omista laseistani alle 50€, kun viimeeksi tuolta tilasin. Eikä ole mitään heikkolaatuisia, niissä vain ei lue sitä burberryä tai vastaavaa ;)

  Mullakin olis uusien lasejen metsästys pian ajankohtainen, alkaa olemaan nää edelliset niin naarmuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, loistavaa! Nyt voi hankkia sitten edullisemmin kesälasit. Joo, ei kyllä merkille väliä kunhan päähän passaisi. Silmälasien etsintä on yhtä hankalaa kohdallani kuin hatun valinta. Peiliin katsoessa tulee aina niin paha naurunpyrskähdys ettei tosi!

   Poista