tiistai 22. tammikuuta 2013

Päivän tärkein ateria ja liikuntaa

Paino ei valitettavasti ihmettelemällä putoa. Käytän liikunnan lisäksi apuna kalorilaskuri.fi:tä, josta näkee helposti päivittäisten ruokailujen kalorimäärät sekä päivälle vielä jäljellä olevat kalorit. Naputtelen aina vaan orjallisesti punnitut ruoat laskuriin.


Ja ei, tämä ei mitenkään ole yli-järjestelmällistä, eikä tavatonta ja kauheaa-hirveää-kamalaa. Se on niin kuin minä elän elämääni. Kun on pudottanut kerran paljon painoa, on tuo massa hiipimässä takaisin vääjäämättä vähän väliä jos jättää naputtelematta. Viime syksy hyvänä esimerkkinä, heti kun ei katso mitä syö pitkällä tähtäimellä, tulee kaikki takaisin takalistoon, valitettavasti. Karkkipäivät ovat sallittuja, mutta elän aina kuukauden tai kaksi tiukemmilla, ei karkki- tai mässypäiviä sisältävillä annosteluilla ja sitten saa taas vähän herkutella ja sitten taas kiristellään vyötä. 

Aina välillä käy kateeksi läpipaskovia ihmisiä, joilla ei näy kuin naaman finneistä paljon suklaata ja sipsiä on veetty :( Onneksi on nyt neljän vuoden aikana tottunut siihen, ettei ole kroppansa kanssa oikeutettu samaan määrään mässyä kuin osa ihmisistä.


Tiukkoina kuukausina yritän satsata ruoan makuun, näköön ja laatuun enemmän kuin määrään. Kivasti aseteltu aamupala jota saa jonkin aikaa tehdä, on jo henkisesti puoleksi mahan täytteenä kun alkaa syömään.


Ja tältä tuo ylhäällä kalorilaskuriin naputeltu määrä näyttää lopulta lautasella. Jätte bra ja noin seitsemän - kahdeksan aikaan syötynä tällä pärjää noin yhteentoista tai kahteentoista, jolloin alkaa välipalahedelmien syöminen. 


Menen töihin liikkeelle normaalisti samaan aikaan, kun virkamiesporukka on jo lounaalla, joten olen kääntänyt lounaan ja välipalan ympäri ja syön lounasta yleensä kahden maissa. Kotia tullessa ruoka on sitten 18-18.30 maissa ja yritän syödä kevyehkön iltapalan yhdeksän aikaan. Jos käyn aamulla ennen liikkeelle menoa tekemässä hlökohtaisen avustajan hommia, on aamupala silloin yleensä raskaampi, jotta jaksaa varmasti sinne 11-12 saakka ilman mahan murinaa.
Viime viikon liikunnat olivat kohdillaan! Vaihtelevaa ja tarpeeksi. Pystyisi vaan puristamaan itsestään saman irti seuraavana kolmena viikkonakin, ehkä vähän enemmänkin. Törmäsin vain tämän postauksen kuvaan selaillessani vanhoja blogimerkintöjä yksi päivä ja kattelin, että olipas tyty tiukassa kunnossa toissakeväänä! En oo ihan varma uskaltaisinko justiinsa nyt yrittää ees ahtautua tuohon pvc-minariin :'D

4 kommenttia:

 1. Minä oon kokenut Kiloklubin hyväksi apuvälineeksi, selkeä ja helppokäyttöinen, löytyy kalori- ja liikuntalaskurit yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon joskus mielestäni kokeillut sitä, mutta en jotenkin oppinut käyttämään ihan kokoaikaisesti :D Pitäis varmaan koittaa viritellä takaisin käyttöön kun käyttäjätunnuksetkin on jossain.

   Poista
 2. Hei! Olen pistänyt sinulle haasteen! (:

  http://d-deranged.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Mukava piriste viikonlopulle, teen haasteen heti kun kerkeän :)

   Poista