torstai 20. joulukuuta 2012

"Oi, murheita muistaa ken vois laulajan?"

Mitä käy kun lähdet jouluostoksille? Et tietenkään meinaa löytää kenellekään muulle mitään, paitsi itsellesi teet fantastisia löytöjä. Olin kirjakaupassa varmaan valehtelematta neljäkymmentä minuuttia. Ja minkä kanssa kävelin ulos? "Rikoksen kuvat" -valokuvakirjan, jonka ostin itselleni. Oli vain pakko. Upeita vanhoja rikospaikkakuvia, kuvattuna dokumentointitarkoituksessa ja kansitettu taiteena. Parasta ikinä ja hintaa oli huikeat 5 euroa kirjalla. Ei paljoa lompakkoa tarvinnut löysätä.


Vanhat valokuvat saavat sydämeni sulamaan. Meinasin kotiuttaa myös sotavalokuvaus-kirjan, mutta päätin ryhdistäytyä ja keskittyä joululahjojen metsästykseen. Minun on pitänyt järjestää arvonta 80 lukijan kunniaksi jo viikko tolkulla, mutta en ole kertaakaan kerennyt palkinto-ostoksille. Nyt siis vihdoin ja viimein luvassa:


Arvonta on julkisille lukijoilleni, joten vielä kerkeää liittyä lukijasivustoon (erotakseen arvonnan päätyttyä) :D Aikaa osallistuakin on, joten ei muuta kuin näppäimistöllä naputtelemaan. Ei paljoa vaadi. 


Montinin kamee kaulakoru (olen lukenut nyt kolmesti kaamea) sekä avainkorvakorut lähtevät arvonnan voittajalle. Arvon kommentoijien kesken netistä löytyvällä random-generaattorilla voittajan 30.12 jälkeen, varmaan kuitenkin jo ennen vuoden vaihetta.

Huomenna karkaan eteläisemmille laitumille joulunajaksi, enkä ole vielä päättänyt otanko läppärin mukaani vai en. Lahjat saattavat painaa sen verran jo laukussa, että ihmemasiina jää kotiin odottelemaan lomailijaa palaavaksi. Keskittyisi vain syömään, kutomaan, lukemaan ja rentoutumaan. Heti sen jälkeen kun lauantain ja sunnuntai siivoustyöt saadaan pois alta. Sielu kaipaa rauhaa ja keho rentoutumista. Flunssa siis varmaan iskee jo aattona, mutta odotetaan nyt kuitenkin ensisijaisesti terveitä pyhiä.


Ps. Ostin itselleni joululahjan. Kyyneleen/pisaran muotoinen hopeinen hammaskoru eksyi purukalustoon tänä aamuna. Nähtäväksi jää kuinka kauan se siinä kykenee majailemaan. Kuullun perusteella olleet vaihtelevia nuo kokemukset hammaskoruista, osalla pysyy kuukausia, osalla vuosia.

11 kommenttia:

 1. Arvontaan; Itse pahan olon kohdatessa käännyn kaiken luovan ajanvietteen pariin. Piirrän, maalaan, teen musiikkia, leivon.. Luominen tai ylipäätään jonkin konkreettisen aikaansaaminen on paras lääke huonoon mieleen, koska näkee kätensä tuotokset, ja vaikkei se miellyttäisikään niin on sentään saanut jotain aikaiseksi, ja ajatukset hetkeksi pois känkkäränkästä.

  Ja tässä ihan yleiset terveiset: tykkään hurjasti blogistasi, erityisesti ehkä sen monipuolisuudesta, ja joka postaus piristää päivää. Velokuvaat myös kauniisti, vaikkei se ehkä tämän blogin sisältöön kuulukaan. :) Mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. Lenkkeily luonnossa koiran kanssa auttaa pahaan oloon, ja muukin fyysinen puuhastelu ja tekeminen.

  Kauniit korut arvonnassa, hyvää alkavaa vuotta jokatapauksessa!

  VastaaPoista
 3. Paras tapa pahan olon lievittämiseen on jokaisella varmaan ihan oma, itsellä ainakin toimii talvisin lämpimän peiton alle kääriytyminen glögin, suklaalevyn ja hyvän kirjan kanssa. Myös kaikki fyysinen suorittaminen urheilussa tuntuu mahtavalta jälkikäteen!

  Blogisi on todella kivaa luettavaa, jatka samaanmalliin :p

  VastaaPoista
 4. Jos paha mieli uhkaa niin kiskaisen maiharit jalkaan ja lähden juoksemaan Turmion Kätilöiden mellastaessa soittimen kuulokkeista! Alussa kiukkuan mielessäni kappaleiden tahdissa, mutta koska TK on TK niin loppujen lopuksi lenkki päättyy siihen että huvitun aivan hillittömästi kappaleiden sanoituksille ja tulen paremmalle tuulelle : D !

  http://www.youtube.com/watch?v=B0t9oj2YfN4

  VastaaPoista
 5. Osallistun! Itsellä paras tapa saada paha mieli pois on jutella hyvälle kaverille mikä häiritsee sillä hetkellä tai tehdä niiden kanssa jotain kivaa. Toinen hyvä keino on lukea lempikirjaa, käydä kylvyssä tai tehdä jotain muuta mikä saa aina hyvälle mielelle ^^ Liikuntakin auttaa yleensä tuomaan parempaa fiilistä, jooga parhaiten. Ja joku musiikki mikä saa pepun nousemaan tuolista tietenkin!

  VastaaPoista
 6. Mä en tiedä mikä bloggeria vaivaa, mutta jostain syystä se ei näytä että sulta ois tullu uusia postauksia, joskus harvoin vain :/

  Mä torjun pahaa mieltä, niinä harvoina kertoina kun sitä on, laittamalla kuullokkeet korviin, musiikin kovalle ja lähtemällä reippaalle lenkille :) Tai sitten lähden kahvittelemaan jonkun kaverin kanssa, seura antaa aina jotain muuta ajateltavaa, tai mahdollisuuden miettiä pahaa mieltä ja ehkä löytää uusia näkökulmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin siitä tuohon yhden postauksen loppuunkin, että näyttää tuo url-osoitteen väliaikainen vaihdos vaikuttaa bloggerin uusien postausten näyttämiseen. Olen itse ratkaissut ongelman muiden blogien kohdalla lopettamalla ensin blogin lukemisen ja liittymällä sen jälkeen uudelleen lukijaksi. Se yleensä korjaa ongelman :)

   Poista
  2. Joo, mutta tää on ollu jo kauan ja koskee melko montaa blogia :/ Mutta kokeilen tota uudelleen liittymistä, kiitos! :)

   Poista
 7. pakko kommentoida tuota kirjaa. mie ostin sen kans joskus kesällä. törmäsin siihen kirjakaupassa enkä enää saanu näppejäni irti siitä. tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tämä samalla myös arvontaosallistuminen? :D Aivan huippu kirja, tuijottelin pitkään noita kuvia. Jotenkin jännittävä idea itsestä se, että dokumentoinnista tulee arkistointia ja sen jälkeen taidetta.

   Poista
 8. Osallistun :)

  Minun paha olo lähtee rautaa kesyttämällä. En tiedä mitään muuta parempaa, kuin se, että saa keskittyä vain olennaiseen, eikä ajatella yhtään mitään muuta. Tietenki oman kullan kainaloki on paras paikka häätää mörköjä.. :)

  Tosi mielenkiintosen näkönen kirja! Hyytäviä, mutta kauniita kuvia täynnä :)

  VastaaPoista