maanantai 10. syyskuuta 2012

Kuppiloita ja kulttuuria

Lauantaina oli partyilta. Keräännyttiin opiskelijakavereiden kanssa viettämään iltaa. Tukka ei millään meinannut asettua ja kaikki vaatteet olivat huonosti. Onneksi valkoviini korjaa tilanteen kuin tilanteen! Muiden siirtyessä paikalliseen ilottelubaariin, siirryin minä mieheni kaveriksi paikalliseen kuppilaan istumaan iltaa. 


Paikalla oli hyvältä kuulostava coveribändi ja mesta oli täynnä. Kaikinpuolin hyvä päätös illalle. Kerettiin istuskella siinä tappiin asti ja kotimatka taittui hilpeässä hiprakassa. Sunnuntaina oli Rovaniemi-viikon kunniaksi kaikkiin kulttuuripaikkoihin ilmainen sisäänpääsy. Käytiin mamman kanssa tutustumassa pikaisesti Pilkkeeseen sekä Artikumin Tsöh, tsöh! Kuuluuko? - näyttelyyn. Lappilaisen populaarimusiikin historiaa kertava näyttely oli mukava portti menneeseen kulttuurikatsauksen merkeissä. Vanhat valokuvat ja esillä olevat soittimet veivät 1950-1990-luvuille.
Setin kruunasi vielä mutka Reidar Särestöniemen näyttelyyn Korundiin. Kulttuuria koko sunnuntain edestä kyllä. 


Sunnuntaista tuli kulttuurikävelyn jälkeen pizza & pannari päivä. Mähöttiin miehekkeen kanssa sohvan nurkassa, syötiin ja katsottiin Danny the dog -leffa. En muistanutkaan miten hyvä elokuva oli. Olen nähnyt sen viimeksi joskus 6 vuotta sitten. Äksöniä ja draamaa hyvässä balanssissa. Ei kyllä hirveesti tehnyt mieli laskea kaloreita. Pannarista tuli luokattoman hyvää ja sitähän meni. Katsoin illan päälle vielä Jätä se! -elokuvan telkkarista. Viikon telkkarilaiminlyönnit tuli kyllä korjattua sunnuntaina jos ei muuta. Hyvä olikin psyykata hermoja vähän rauhoittumaan, kun maanantai käynnistyi kuudelta aamulla toiminimen paperien lajitteluoperaatiolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti