maanantai 12. joulukuuta 2011

Yhteenveto

Kaikki postauksessa olevat kuvat on kuvattu FxCamera puhelinsovelluksella. Vaihtoehtoina kyseisessä sovelluksessa on erilaisia kameratyyppejä. Toycamera, Polandroid, Fisheye, Symmetricam, Andywarholizer ja Normal ovat huvittaneet päiviäni viikon verran. Hankin ilmaisen sovelluksen lähinnä Fisheyen ja Polandroidin vuoksi. Aiempi Retrocamera-sovellus katosi, kun jouduin palauttamaan puhelimeni tehdasasetukset toissa viikolla. Ilman kameraa ei voi kuvaaja olla!


Keskiviikkona kävin Lapin ylioppilasteatterin syyskokouksessa Kauppayhtiöllä. Hurmaavan värisen retropöydän kanssa jopa tavallinen kahvi alkaa vaikuttaa kuvaukselliselta.


Torstaina sain aamusta alustavan tutkimussuunnitelman kandista valmiiksi ja kävin seminaarissa pyörähtämässä.


Torstai-iltana oli luvassa Huomioliiveissä näytelmän ensi-ilta ylioppilasteatterilta. Ja sitten olivat yt:n pikkujoulut heti siihen perään. Tästä postasinkin jo aiemmin. Lähinnä tonttumaisuudesta ja tonttulakin ompelemisesta. 


Perjantai-iltana kävin mamman kanssa Korundissa joulumyyjäisissä. Sieltä ostin tällaisen Pikkukaverin. (Kyllä, se on tekijän ristimänimeltä Pikkukaveri.) Katselin tuota suloista avaimenperä koristetta jo viime helmikuussa Rovaniemi Design Weekin myymälässä Sampokeskuksessa, mutta en ole törmännyt niihin uudestaan vasta kuin nyt.

Pikkukaverin erikoisuus on siinä, että sen molemmilla puolilla olevat sydämet muuttuvat vaaleanpunaisiksi lämmittäessä. Yllä olevassa kuvassa oikealla olen painanut peukalolla Pikkukaverin etumusta ja se on vaihtanut osan mustista sydämistä vaaleanpunaisiksi. En voinut vastustaa kiusausta 


Lauantaina olin retroakin retrommassa Oulun yliopistossa. Tsiisus niitä värikirjoja. Kävin heti alkajaisiksi puna-vihreässä vessassa ja löysin perille keltaista käytävää pitkin, jossa oli oranssit penkit. Join kakkukahvit vihreässä kahvilassa ja hain oranssista naulakosta takkini. What? Jossain on ollut maalitarjous.


Oulun visiitin asiana oli tätini miehen väitöstilaisuus, jota kävimme perheen voimin juhlistamassa. Sekä itse väitöstilaisuutta että karonkkaa.


Tarjolla karonkassa oli alkupala, alkupasta, pääruoka ja jälkiruoka juomahöysteineen. Hulppea ruokalistan tyhjennys ja aamulla aikaisin Ouluun ajamaan lähtö tekivät tehtävänsä ja hotellihuoneessa uni kutsui kulkijaa melkein heti.


Aamupalan aiheuttaman totaalisen ähkyn jälkimainingissa ajoimme sunnuntaina puolen päivän aikoihin takaisin Rovaniemelle.


Ja minä pääsin heti kotona paketoimaan jo osan hankituista lahjoista. Vielä kun loput lahjat saisi keksittyä, hankittua ja paketoitua, olisin niin tyytyväinen.


Ennen joulua pitää olla vähän nöyränä, ettei koko joulukuuta keräisi massaa ympärilleen. 12 päivän puristus ennen joulusyöminkejä tekee ihan hyvää. Aamu alkoi kuntopiirillä ja zumballa. Ja jatkui lounaaseen  mm. keitetyillä pakastevihanneksilla, ruisleivällä höystöillä sekä lasillisella maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti