maanantai 5. joulukuuta 2011

Naisihanne

Korjatkaa, jos olen mielestänne väärässä. Naisihanne tällä hetkellä on sopusuhtainen ja täydellisyyttä hipova ruumiinrakenne. Ei ehkä kanssanne asuvan henkilön tai seurustelukumppaninne mielestä, vaan mainoskuvan mielestä. Normaalikokoinen nainen katsoo itseään peilistä ja näkee liian ison peilikuvan verrattuna mainosihanteisiin. Möykyt, muhkurat ja kaikki normaalista sopusuhtaisesta poikkeava on epänormaalia. Myönnän, etten itsekään osaa kantaa jenkkakahvojani ylpeydellä, mutta toivon että ne eivät haittaa ketään muuta kuin itseäni. Tässä on kuitenkin se pointti. Minun pitäisi olla se henkilö, joka hyväksyy itseni sellaisena kuin olen. Ei kenenkään muun.


Iltasanomat uutisotsikoi täällä nyt Ruotsin H&M:n taas vetävän pisimmän korren naisvartalon ihanteiden muokkaamisessa. Kyse ei ehkä ole niinkään ruumiinrakenteen photoshoppaamisesta. Tässä tapauksessa nimittäin ainoastaan päät ovat lisätty täydelliseen tietokoneella luotuun vartaloon. Kuvat, joilla H&M mainostaa vaatteitaan eivät ole ketään, ne ovat kuvamanipulaatiota. Kysymys, joka minussa nyt herää on, että miksi. Laittaisivat suoraan sen vaatteen mallinuken päälle, esittelisivät sillä ja siinä hyvä. Voisi konkreettisesti nähdä että malli on muovia.

Ymmärrän, että vaatteen tulee näyttää hyvältä. Mutta rehellisyyden nimissä, ennen tuotteen tilaamista sovittamatta, haluaisin nähdä miltä se näyttäisi ihmisen päällä. Mielellään vielä sellaisen, jolla sattuisi olemaan samantyylinen vartalo kuin itselläni. Luojan kiitos se on tehty mahdottomaksi ja vaatteiden palauttelu on hyveistä suurin.

Viimeksi on kauhisteltu Victoria's Secretin kuvamanipulaatio kämmäyksiä. Muun muassa pienen pienillä reisillä, jotka eivät ole fyysisesti mahdolliset sekä käden puuttumisella mainoskuvasta. Hienovaraisuus on päivän sana. Ymmärrän kyllä muutaman varjon ja silmäpussien pienentämisen, mutta todella raju vartalon muokkaaminen menee mielestäni liian pitkälle.


Yllä oleva kuva ei enää ole edes edustavaa vaatteille. Vasemmalla on käsitelty kuva oikealla olevasta mallista. Minnehän se vyötärö ja muodot katosivat? Miksei niitä saisi olla? Yritä tässä kertoa sitten tuleville sukupolville, että rakasta itseäsi sellaisena kuin olet ja että tärkeintä on että tunnet itsesi voivan hyvin. Hyvällä esimerkillä voit kertoa itseäsi nuoremmalle, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. On sydäntä särkevää kuulla pienen alle kymmenen vuotiaan tytön kysyvän, että olenko hänen mielestään lihava. Siinä iässä pitäisi kirmata ulkona ja nauttia elämästä ilman moisia ajatuksia.

2 kommenttia:

  1. Heh, mua on kanssa kauan huvittanut tuo kuvanmuokkaus. :D Noista malleista tehdään jopa suoraansanottuna rumia, kun jalkoja ohennettaan luonnottomiksi ja mittasuhteita vääristellään. Ei se ole enää edes vaatteelle eduksi, koska ruma malli ei minusta myy samalla tavalla kuin normaali, sopusuhtainen ja kaunis malli.

    VastaaPoista
  2. Joo, ei tämä ole enää naisenmalli vaan luonnoton yhdistelmä. Helpommin hyväksyisin ihmisen, jolla on luonnostaan tällainen vartalo kuin tietokoneella tehdyn kropan. Kauneushan on aina katsojan silmässä, mutta itsekin pidän siitä, että vaate istuu ja näyttää mallin päällä kauniilta. Nimenomaan siis päällä, ei tietokoneella lisättynä :D Se on aika tärkeä asia vaatteen ostoperiaatteessa.

    VastaaPoista