tiistai 20. joulukuuta 2011

Joululomalle mars


Talvi tuli sittenkin. Ulkona on lunta kuin ei ikinä harmaata olisi ollutkaan. Kaikki joululahjat ovat ostettu, tavarat ovat pakattu lahjakasseineen ja matka alkaa. Siirryn pariksi päivää Ouluun ja Oulusta miehen kanssa Raaheen torstaina. Raahessa menee sitten joulu ja muutama ekstrapäivä. Takaisin Rovaniemelle on asiaa hieman ennen uutta vuotta.

Jotain muistettavaa ensi tammikuulle: lahjojen hankinta aloitetaan jo viimeistään puoli vuotta ennen koko juhlaa. Olen kärsinyt niin hirveästi joulushoppailemisesta, että ahdistaa ajatellakin sitä ihmispaljoutta. "Ihmispaljous", joka Rovaniemellä varmasti on pientä. Joku kysyikin, meinasinko lähestyä keskustaa Oulussa, en todellakaan! Siellä jäisi joulushoppaajien jalkoihin. Missio olisi kuitenkin joululoman aikana löytää uudet talvikengät, (maihareista murtui pohja kahdesta kohtaa ja tassuttelen tällä hetkellä lainakengillä) mutta innolla odotan minä päivänä uskaltaa lähestyä kauppaa.


Ja mitä pakkasin mukaan; neulontakamppeet ja kirjoja. (Yllä kuvassa surullisenkuuluisat porkkana-säärystimet.) Reippaalla vyötärönympäryksellä varustetut mustat collegehousut sekä reippaankokoiset bändipaidat löytyvät myös laukusta muiden hengailuvaatteiden keskeltä. Kaikki virallinen ja vakava jää kotiin odottamaan. Varsinkin koulunkäyntiin tai mihinkään työntapaiseen liittyvät asiat.

Jorma-tonttu vaan prassailee sohvannurkassa ja nököttää. Mutta ei kerrota kenellekään, että se laiskottelee ja lepää kasatakseen itsensä toimintakuntoon keväälle. Löysäily on jo melkein käsinkosketeltavaa. Vielä kun neulontakamppeiden kaveriksi ostaisi kryptolehden, niin sitten on kaikki kunnossa.


No oikeasti jätän kyllä vieteritonttulakin sekä Jorma-lasit kotiin ja näytän ihan normaalilta. Tukka ajettu ja värjätty, kynnet lakattu, tavarat pakattu ja Ayan kanssa auto starttaa 15.30 kohti Oulua. 

Hauskaa joulunaikaa, jos en satu käymään päivittämässä!

1 kommentti: