perjantai 9. joulukuuta 2011

Tonttulakki ja pikkujoulut

"Jahas, pikkujoulut eikä mitään päälle pantavaa. Ei edes tonttulakkia. Olisipa mukava olla joku vähän erikoisempi tonttulakki. Vaikka edes musta." Siitä se ajatus sitten lähti.


Kaapin perukoilta löytyi mustaa samettikangasta. Ties mistä, arvelen sen olevan eräs vanha hame, jonka olen joskus paloitellut. Päänympäryksestä piti ottaa mitta ja 55cm pyöreähän tämä kuuppa oli. 27,5cm palasia siis kaksi kappaletta.


Kävin vähän kyyläämässä maanantaina jo tonttulakkeja kaupassa, että tietäisin vähän sinne päin mitä tehdä. Sametin takapuolelle oli yllättävän vaikea piirtää. Vaaleanpunaisella vahaliidulla viimein lykästi. 1cm:n lisä vielä molemmille reunoille leikatessa, jotta olisi ompeluvaraa.


Ja kaksi tällaista kappaletta sain. Näin jälkiviisaana voin sanoa, että jos tuon kaarevan puolen olisi leikannut vielä vähän suoremmaksi, olisi tonttulakista voinut tulla jopa vielä tonttumaisempi. Lähes kolmion muotoiseksi jopa.


Nuppineulat paikoilleen, sillä kangas on aivan hirveää ommeltavaa.


Eikä ompelukone meinannut olla samaa mieltä halpislangasta jota käytin. Sylttäsi vähän väliä ja jouduin laittamaan langat takaisin paikoilleen 3 kertaa. Sametti on sen lisäksi suhteellisen haastavaa ommeltavaa. Kevyttä, mutta helposti jättää ryppyjä jos ei ole tarkka.


Mutta valmiiksi sain kuitenkin! Kulkusesta tuli myös hieman uniikimpi. Olin ottanut jostain vanhasta hippihameesta talteen tiukuja, joita ompelin kolme lakin päähän.


Jorma Uotinen meets Ajattara and goes pikkujoulut? Joku tonttutoljanteri kävi juhlistamassa pikkujouluja. Taisivat muuten olla elämäni ensimmäiset viralliset porukkapikkujoulut.


Tonttu Toljanderit reippaasti puolen yön jälkeen. Ayan kanssa mittaillaan kumman pokat on enemmän vinossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti