torstai 29. joulukuuta 2011

Joulu 2011Ayan kanssa lähdimme tekemään matkaa Ouluun tiistaina 20.12. Ei, ei ole auto sentään rikki. Kunnon nainen tarkistaa itse autostaan öljyt sekä lisää tuulilasinpesunesteen. Niin! Pakko myöntää, että enpä olisi itse osannut. Matka Ouluun meni nopeasti keskustellessa. Mm. aiempia jouluja muistellessa, kauhukokemuksia jakaessa sekä joululauluja vähän tapaillessa. Saattoi olla ensimmäinen kerta, kun istuin automatkalla Rovaniemi - Oulu välin pysähtymättä välillä jossakin.Oulun tunnelmat näyttivät hieman yläpuolen kamerakännykkä napsauksilta. Siivoamista, neulomista, tädin kanssa tietojen päivittelyä sekä olemista. Torstaina siirryin Oulusta Raaheen miehekkeeni perheen luokse odottelemaan jouluaattoa.


Saatan olla vanhanaikainen, mutta ruoka se on tie minunkin sydämeeni. Euforisen tunteen takasivat tänä vuonna muun muassa joululimppu, taatelikakku, ihan perinteinen kinkku, lohilevite, bataattilaatikko sekä parlamenttilohi.Käytimme jouluaattona koiraa lenkillä, eikä hirveästi muuta väkeä näkynyt. Hiljaisia taloja ja pihat valaistu jouluvaloilla. Harmi, että joulunajan sää oli mitä oli. Lunta oli jonkin verran, mutta aiempaan verrattuna vähän. Joulusta kun selvittiin, alkoivat myrskytuulet puhaltaa. Itsensä sisällä marinoiminen tottakai onnistui ilman huonoa omaatuntoa, kun ulos ei viitsinyt itseään laittaa.
Sain valtavasti joululahjoja tänä jouluna. Kuvissa eivät ole jo aiemmin vanhemmiltani saamani joululahjat; vuoden Lapin Kansan tilaus sekä neliskulmainen uunivuoka, jota toivoin.


Olin toivonut tätä Dino-Baby pehmolelua. Kyseessä ei ole mikä tahansa lelu, sillä dinon sisältä paljastuu vehnäpussi, jonka voi lämmittää mikrossa. Otus toimii siis kuumavesipullon tyyliin. Mutta en voi kyllä myöntää, ettei minulla olisi pientä fiksaatiota pehmoleluihin. Reipas sarja Ugly Dolls-pehmoleluja odottaa kaapissa lisätilaa päästäkseen esille.
Saimme sisustustavaraa, mm. Pentikin kaitaliinan sekä Finlaysonin pussilakanasetin muodossa. Odottelen tässä juuri kellon käyvän sen verran säädylliseen aikaan, että kehtaisin pestä uudet pussilakanat.Sain uudet itsekudotut villasukat sekä violetin pyöröhuivin. Sekä sain ylläolevan musta-violetti-hopen kaulakoru&rannekoru setin. Sain lahjojen lisäksi myös villasukan kantapään neulomisoppia ja nyt ensimmäinen ala-asteen jälkeen tehty villasukka on valmis!


Aya oli lastannut minulle hemmottelusuklaata, käsintehtyä sellaista. En tiedä milloin uskallan paketin avata.Sain myös Wall-E sekä Itse Ilkimys dvd:t, jotka ovat varmasti meille molemmille mieluisia. Sekä yllätyslahjana myös Tuomas Kyron Mielensäpahoittaja kirjan. 

Siinähän tuo joulu meni. Sukkia neuloessa, hyvin syödessä sekä sohvan pohjalla maatessa. Oli hyvin rauhaisaa ja mukavaa olla vieraalla paikkakunnalla loma, sillä sain olla aivan keskenäni. Heräsin joka aamu ilman herätyskelloa ja pidin puhelinta koko ajan äänettömällä. Nyt on vielä lomapäiviä jäljellä ja aion yrittää nauttia niistä. Jos alennusmyyntejä kehtaisi sen verran lähestyä, että missiona olisivat uudet talvikengät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti