lauantai 15. tammikuuta 2011

"Yhden lihan pizza"

Aamupäivän aktiiviliikunnan jälkeen päätin että tänään voi olla pizzapäivä. Tähän tulokseen minut houkutteli puolen tunnin kuntosalikierros, 27 minuutin kuntopyöräily sekä 45 minuutin uiminen. Muistin myös että pakastimessa on saamani raastettu köntsä juustoa sekä tarjousleikkelettä jonka pilkoin kinkkusilpuksi erityisesti pizzaa tai kinkkupastaa varten. Kirpputorilla käynnin jälkeen siis tuumasta toimeen..

Pohjan tein itse, se on noin kahden hengen (suomeksi sanottuna kolmen naisen tai yhden naisen ja yhden miehen) kokoinen sovellus alkuperäisestä täydestä pellillisestä.

Helppo pizzapohja:

1/2 pussia kuivahiivaa
1,5 dl lämmintä vettä
3 dl jauhoja 
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä

Kaikki sekaisin. Ohje sanoo tosiaan 3 dl jauhoja, mutta jatkoin niiden lisäämistä kunnes pohja oli mielestäni helposti käsiteltävissä. Melkein 2 dl tuli tuohon ohjeen määrään lisää.

Pohjan täyteeksi löytyivät kaapin kätköistä seuraavat;

tomaattipyre
herkkusienitölkki
ananastölkki
punainen paprika
ale-kinkkusuikaleet
juustoraaste


Näin isoon pohjaan yksi tomaattipyrepurkki on hieman liian pieni joten jatkoin puuttuvan osan keveästi ketsupilla. 

Ainesosien kokoamisjärjestys on täysin jokaisen omissa käsissä, mutta itse tein asiat tässä järjestyksessä.





Salaattia seuraksi seuraavilla ainesosilla

1 pieni sipuli
4 tomaattia
kiinankaalta
loput paprikasta jotka eivät menneet pizzaan
2 rkl fetapaloja

Salaattia ei tarvitse hukuttaa fetajuustoon, eikä mihinkään muuhunkaan salaattijuustoon. Jos salaattia vetää useamminkin välipaloina niin olisi noloa huomata lihoneensa jostain "terveellisestä" joka on uitettu juustossa :D Jos juuston määrä tuntuu pieneltä, voi kuutiot paloitella pienemmiksi niin yllätysjuustoja tulee jopa useamminkin.




Tämä pizza sai kehuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti