tiistai 26. heinäkuuta 2011

Tuska 2011 - perjantai

Lensimme torstai aamuna Helsinkiin, tulimme bussikyydillä keskustaan ja eksyimme Subwayn kautta Hemingway'sin terassille. Terassilta matka kävi Kiasmassa sekä muutamassa vaateliikkeessä. Oli kuitenkin aivan liian laiskaa ja kuumaa jotta olisin viitsinyt hirveästi testailla vaatteita. Kokeilin Morticialla yksiä housuja ja yhtä liiviä, housut istuivat huonosti ja liivi oli todella kallis verrattuna laatuunsa. 

Lähdimme istuskelemaan Villiin Wäinöön "shoppailun" jälkeen tyhjin käsin. Kävimme Amarillossa syömässä sekä Pickwick Pubissa yksillä ennen ystäväni tapaamista. Menimme metrolla yöpymispaikkaan odottelemaan seuraavan päivän festaririentoja.

Perjantai

Olimme alueella jo ennen kahtatoista ja kävimme vaihtamassa lippumme rannekkeisiin sekä jonottelimme sisälle hetken. Jännitti nähdä uusi alue seitsemän Kaisaniemessä vietetyn Tuskan jälkeen. Puskatuskailemassa Suvilahden alueen ulkopuolella oli paljon vähemmän porukkaa kuin Kaisaniemessä, luonnollisesti johtuen tilan vähyydestä.


Kiertelimme hetken ostoskujaa ennen alueelle siirtymistä, mieheni löysi itselleen pari paitaa ja mie jäin taas nuolemaan näppejäni. Minusta on tullut todella kriittinen vaatteiden ostamisen suhteen. Jäätelökioskin kautta siirryimme lava-alueelle. Omnium Gatherum oli ensimmäinen positiivinen yllätys viikonlopulle. Hyvänkuuloista poljentaa Inferno stagella.


Cause For Effect laittoi vielä hieman paremmaksi Club Stagella. Ainoastaan basistin ja rumpalin muodostama bändi soittaa.. miksihän sitä sanoisi, vaikka jazzgrindiksi. Ytimekkäitä 30 sek - 1 min pituisia kappaleita. Homma pysyi ytimekkäänä ja mielenkiintoisena hyvin pitkään.

Kiitosta myös suuresti itse Club Stagesta, paria keikkaa oli mukava seurata sisällä ja uusi lokaatio Suvilahti sen nyt mahdollisti.

Bulldozerista en itse juurikaan saanut irti sen kummoisempia. Arch Enemyn olen nähnyt jossain alkuajan Tuskassa aiemminkin, mutta lavaesiintymistä sekä keikan etenemistä oli mukava seurata. Ainut mikä haittasi hieman oli paahtava kuumuus joka sai pillifarkut jämähtämään kiinni jalkoihin.

Electric Wizard meni niin pörinäksi (pörinä on ilmeisesti nuoren polven keskuudess in nyt) etten saanut otetta keikasta. Siirryimme muistaakseni anniskelualueelle käymään tähän aikaan.Rovaniemen vahvistuksetkin olivat paikalla L, J ja M.


Anniskelualueelta löysimme toisemme (luonnollisesti) ja jatkoimme perjantaista nauttimista porukalla. Oli mukava kuulla että Virgin Oiliin oli matkalla muitakin tuttuja.
Seurailin jonkun verran vielä At the Gatesia sekä Killing Jokea Morbid Angelia odotellessa. Morbid Angel päräytti kunnon setin. Mielestäni paljon paremmin kuin pari vuotta sitten keikallaan.


Kävimme Villissä Wäinössä vielä yksillä ennen kuin lähdimme Virgin Oiliin katsomaan Charonia.


Juuri ovelle päästessämme saimme kuulla että liput ovat loppuneet. Onneksi kaikilla sattui olemaan lippu ennakkoon. Ei muuta kuin sisään ja odottelemaan.


Odottelu tuntui aivan hirveän pitkältä seistessä vielä pitkän päivän päätteeksi. Kaksi suhteellisen huonoa lämppäriä. Ymmärrän kyllä lämppärien tarkoituksen ja joskus voi tulla iloisiakin yllätyksiä. Nyt bändien seuraaminen meni vain toivoessa että joko ne lopettaisi. Ja vielä kaksi, eiköhän olisi yhdelläkin pärjätty. Charon aloitti 00.45. Keikka oli kyllä hyvä. Kaikki perushitit ja encore, what else can you ask for?

Tapasin keikalla myös pitkäaikaisen lj-kaverini P:n jonka kanssa vaihdomme muutamat sanat ennen keikkaa. Onpa mukava nähdä ihmisiä ihan naamatustenkin eikä aina vain lueskella.

Yöbussilla yöpaikkaan ja taju kankaalle. Hieman huusi jalkapohjat hoosiannaa kaiken sen seisominen jäljiltä.

// Päivitän kaikki päivät erikseen jotta en tee aivan hirveitä kilometripostauksia. Asiaa on paljon, lukijoiden kärsivällisyyttä vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti