keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Tuska 2011 - lauantai

Tuskalauantai alkoi ihan pikkuisen viileämmissä merkeissä. Tulimme Suvilahteen jo hyvissä ajoin miehekkeen kanssa ja nautimme aamukahvit alueella.
Tämä on ainut kuva tällä hetkellä itsestäni festareilta ylipäätänsä. Huomatkaa hirveän innokas ja pirteä ilmeeni sekä upea lypsyhuivi. Huivi olikin kyllä tarpeen, viimeisenä päivänä skippasin sen ja poltin jakaukseni. Vaatetukseni koostui lähinnä toppi&farkut tai t-paita&farkut yhdistelmistä viikonlopun aikana. Ihmetyksekseni myös moni muu oli lähtenyt festareille mielessään enemmän viihtyvyys kuin näyttävyys.  


Viikonlopun paras bändi ja lauantain positiivinen yllätys Witchery vei kyllä kaikki pisteet kotiin. Nautin keikasta todella paljon!

Epica tuli kuunneltua anniskelualueen puolelta. Emme ole bändin kanssa koskaan oikein kohdanneet ja olen kerran nähnyt Epican jo livenä. Silloinkin todeten että pikkuisen tekevät livenä tiukkaa laulajalle korkeat äänet eikä se kuulosta kovin hyvältä.


Medeia aloitti Epican vielä soittaessa ja sitähän piti kiirehtiä katsomaan. Loistavaa poljentaa! Nyt verrattuna edelliseen keikka ei ollut niin nolo. Joku oli ottanut syntikansoittaja-naiselta mikin pois. Viimeksi Medeian livenä nähdessäni olivat naisen välispiikit kovin ala-arvoisia.

Moonsorrowta seurasin hetken. Jalat valitettavasti harasivat vastaan ja kävely oli mukavampaa kuin seisominen. Sen lisäksi Inferno stagen telttahäsellys oli niin täynnä ettei keikasta nähnyt mitään.

Tarotia emme katsoneet. Olen nähnyt bändin livenä nyt ehkä neljä kertaa ja nyt alkaa jo riittää minun mittapuulla.


Siirryimme anniskelualueelle juomaan.


T ja J katselevat että mitäs seuraavaksi.

Kerkesin olla anniskelualueella sen verran että Katatonia aloitti. Ajattelin katsovani keikan anniskelualueelta, mutta My Twin kappaleen tullessa päätin että ei helvetti äkkiä lähemmäs. Katsoin loput keikasta sitten lähempänä lavaa ja kyllä ne pojat vaan osaa soittaa! En olisi uskonut lauluosuuksien kuulostavan livenä niin hyvältä mitä ne kuulostivat.

Wintersunia seurasin muistaakseni melkein koko keikan istualteen. Se ei oikein aiheuttanut kauhuntunteita eikä sen vertaa innostuksen kiljahduksiakaan. Perus setti, kävivätpä vetämässä. Blind Guardiania seurattiin taas anniskelualueen puolelta.


Devin Townsend Project yllätti tuomalla Ziltoidin tällä(kin) kertaa mukaan keikkasettiinsä. Katsoimme 45min - 1h keikkaa ennen Virgin Oiliin lähtöä. Keikka oli hyvä, mutta juuri vasta vuosi sitten nähtyä kamaa. Katsoimme viime vuonna sekä Ziltoid-setin että Projectin keikat kokonaan. Miehekkeeni sanoi että Townsend on vielä keikkaillut kevään aikana suhteellisen ahkerasti Suomessa. Olisikohan yliannostus Deviniä vaikka viihdyttävää onkin?


Upea auringonlasku jota digipokkarini ei oikein suostunut tallentamaan haluamallani tavalla. Kaikki Tuska-kuvat on kuvattu pokkarillani ja unohdin että kyllä se vielä hengissä on, mutta ei se järkkäriä voita.

Siirryimme suoraan Virgin Oiliin odottelemaan Turmion Kätilöiden keikkaa. Perjantaista oppineena heti paria minuuttia vaille kymmenen jotta saisimme istumapaikat pitkän päivän jälkeen. Tapasin jonossa yhden blogilukijani ja olipa mukava kuulla palautetta ihan paikan päälläkin sekä tavata uusia ihmisiä.

Lämppärit olivat taas aika tylsiä. Istuimme kymmenestä yhteen ja odottelimme illan kohokohtaa. Turmion Kätilöiden keikka oli upea. Kakkoskerroksen reunalta näki lavan todella hyvin. Koko lavan näkeminen tuli todella tärkeäksi siinä vaiheessa kun Paradise Tattoon Lassi saapui lavalle. Taisin päästää pienen intokiljahduksen! Todella mukava yllätys, nosti shown tasoa heti pari pykälää ylemmäs. Suurena sideshow fanina nautin todella lava-aktiviteetista!


Aivan laaduton kännykkäkamerakuva keikalta. Kuten perjantainakin, myös lauantain Virgin Oil oli loppuunmyyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti