perjantai 8. heinäkuuta 2011

Raahe - Oulu

Raahen reissusta on palauduttu. Palautumista ja blogihiljaisuutta on pitkittänyt porukoideni muutto omakotitalosta kerrostaloasuntoon. Olen ollut aamut urheilemassa, päivät muuttamassa ja illat töissä.

Ennen reissuun lähtöä piti vielä fiilistellä hiuksia. 

Kemissä oli tulipalo jossain teollisuusrakennuksessa hieman ennen asemaa. Ihmettelimme "tumma pilveä" ohitse kulkiessa kunnesa tajusimme sen olevan savua. Jotain pikaista informaatiota oli tästä paikallisuutisissa mutten kerennyt kuulla uutista kokonaan.

Tulimme Oulu - Raahe välin autolla ja pääsimme perille keskiviikko iltana. Heti grilli tulille ja broilerin rintapaloiksihan se meni.

Raahessa oli ihanan rauhallista. Makasin keinussa lukemassa lehteä, juomassa kahvia ja rentoilemassa. Hieman panoraamaa pihasta tuossa yläkuvassa. Kukkien ja kasvien keskellä takapihalla maatessa + 24 asteessa tuntui kyllä ihan kesältä.

Torstaina kävimme kaupungilla, eli Raahe big cityn mukaan Eurokirppiksellä, divarissa, Prismassa, Halpa-hallissa ja Citymarketissa. Olisimme käyneet myös Pelastusarmeijan kirpputorilla, mutta se oli jostain syystä lopetettu.

Löysin divarista Marilyn Mansonin Helvettiin ja takaisin kirjan, joka on ollut ostoslistalla useita vuosia. Kirja on kyllä luettu, mutta mukava se on vielä omistaa omanakin kappaleena.

Raahen rannan ylpeys, museo jossa sijaitsee maailman vanhin sukelluspuku "Wanha-herra" 1700-luvulta. Emme ole vielä kertaakaan piipahtaneet, mutta pitäähän se sukelluspuku joskus nähdä. Sukelluspuvut nimittäin ovat yksi monista järjettömistä ja pienistä fobioistani.

Torstaina kävimme myös yllätysvisiitillä avokkini kaverin luona syntymäpäiväkahveilla. Eksyimme  vielä käymään illanvietossa kahvila Ruiskuhuoneella. Nautimme terasilla kahdet katsellen paikallista menoa ja siirryimme moikkaamaan toista avokkini kaveria puiston tuntumaan.Autokesäpose. Halusin saada nuo naurettavan suuret aurinkolasit edes yhteen kuvaan. Nämä Kappahlilta joskus ostetut 10 euron kakkulat ovat hyvin palvelleet. Pyöreään päähäni eivät sovi minkään muun malliset aurinkolasit. Ja eipähän naama pääse ruskettumaan kovasti. Kuten kuvasta voi päätellä, ulkona olemisesta huolimatta olen kuin kalkkilaivan kapteeni. 

Oulu-Rovaniemi junamatka sujui hyvin nukkuessa.

Ja kotiin oli ihana palata vaikka reissussa niin viihtyikin. Raahe oli loistava pysähdys kaiken kiireen ja hätiköinnin keskellä. Ei ollut paineita tehdä mitään tai olla jossain. Makasin vain kaikessa rauhassa ja rentoilin.

Rentoilun jälkeen olikin sitten hyvä palata takaisin maanpinnalle. Heinäkuu on täynnä Konttisen kesäteatterin esityksiä. Rentoutua voi sitten seuraavan kerran Tuska viikonloppuna Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti