keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Flunssarohdot

No niin, nyt se on iskenyt tännekin. Nenä vuotaa, pää on täynnä räkää, kurkkua kivistää ja olo on lievästi sanottuna mielenkiintoinen. Koska en pidä sairastamisesta, olen yrittänyt kehittää joukon keinoja parantua nopeasti.


1. Ei turhaa rasitusta. Ei kannata turhaa rasitusliikuttaa itseään kipeänä ettei tauti pitkity pelkästään turhan ympäriinsä juoksemisen takia.

2. Lämmintä juotavaa. Teetä, lämmintä mehua, vettä hunajan kanssa, mitä tahansa lämmintä. Tällä hetkellä siemailen aivan loistaa löytöä jota pitää nyt kyllä hehkuttaa oikein kunnolla. Marlin mustaherukkamehu, jossa ei ole sokeria, eli se sisältää vaivaiset 6kcal per 100ml mehua ja on makeutettu sukraloosilla. Vanhempieni pihalla kasvaa kyseisiä mustaviinimarjapensaita, joten useamman vuoden ajan kotona asuessa sain täysin lisäaineetonta kotona keitettyä mustaherukkamehua. Ah, niitä aikoja, mutta onneksi korvikkeellakin pärjää.

3. C-vitamiini ja kalanmaksaöljy. C-vitamiini joko poretablettina tai jos pystyy syömään niin vielä parempaa appelsiinina tai mandariinina nautittuna. Kalanmaksaöljy joka on höystetty d-vitamiinilla ei varmasti myöskään hidasta parantumista.

4. Unta. Jos vain pystyy tukkoisuudeltaan ja kipeydeltään nukkumaan hyvät pitkät yöunet niin ne auttavat nopeuttamaan paranemista.

5. Ibumax ja Finrex. Viimeiset kaksi keinoa jolla helpottaa hirveää oloa tai pahimmassa tapauksessa saada itsensä ulos asunnosta jos tilanne sitä vaatii. Tärkeät palaverit, tapaamiset ja luennot hoidetaan alta pienen finrex-turrutuksen alaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti