maanantai 16. helmikuuta 2015

Vadelma & avokado smoothie


Olen kysellyt tutuilta neuvoa mitä survoa smoothie juomiin ja tein niistä sitten oman yhdistelmäni, joka toimii työpäivän ohessa välipalana. Eritoten esille ainesosina nousivat avokado sekä turkkilainen jogurtti, joita en ole tottunut käyttämään. Pakko kuitenkin nöyrtyä myöntämään, että nälkä pysyy pidempään pois, kun smoothie ei ole vain marjoja tai banaania ja nesteitä.


Vadelma & Avokado smoothie

n. 1 dl pakaste vadelmia
n. 1 dl pakaste mustaherukkaa
100 g turkkilaista jogurttia
puolikas avokado
n. 1,5-2 dl vettä
1 rkl Funlight mehutiivistettä
1 tl Valo 24h pellavansiemen & mustikka rouhetta

Kaikki tehosekoittimeen ja eikun sur-rur vaan. Itse tykkään omasta nykyisestä smoothie masiinasta, jossa smoothien voi tehdä suoraan juomapurkkiin. Aamupalaa tehdessä surrautan smoothien valmiiksi, nappaan jääkaappiin ja survon mukaan laukkuun töihin lähtiessä. Ei tarvi kitissä duunissa että on nälkä.

Tuo mystinen Valo 24h tuote tuolla on tämä "Paahdettu rouhittu pellava + mustikka" rouhesysteemi. Maun kannalta se ei ole oleellinen osa smoothien koostumusta ja sen voi hyvin sieltä pudottaa pois jos haluaa. Pidin rouhetta ensinnä ihan hirmu kalliina, 300g säkki maksaa noin 6€, mutta tosiaan tässä muutaman viikon sisään olen huomannut, että sitähän tosiaan menee suurinpiirtein se 2g päivässä niin että onhan se riittoisa pussi. Olen korvannut tuolla kuituja sisältävällä rouheella kaurahiutaleet, joita normaalisti tungen smoothien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti