perjantai 21. kesäkuuta 2013

Jauhelihapihvit


Tuli maailman parhaita piffejä tuossa pari viikkoa takaperin, niin pitää tännekin hehkuttaa. Ja jakaa tuo vähän muokattu valmisresepti, josta työstin piffeloiset. Näin tuon jättihampurilais-ruokareseptin muistaakseni s-ryhmän lehden ruokaliitteessä. Katsoin, että onpas helponnäköiset piffet tehdä eikä hampurilaista tee mieli. Elikkä eikös tuumasta toimeen.


Jauhelihapihvit

400g jauhelihaa
2 pientä sipulia
5 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
2,5 tl jauhelihamaustetta
1 tl grillimaustetta
1/2 tl valkopippuria
1 tl suolaa
2 kananmunaa

Pilko kaikki sipalit ja paista ne öljyssä. Jäähdytä hetken aikaa ja sekoita kaikki muut ainekset sipulisekoituksen joukkoon.

Sekoita ainekset muovikulhossa tasaiseksi mösänderiksi ja muotoile pihvit leivinpaperille odottamaan paistamista. Näin ei tarvitse tiskata alustaa, vaan raa'assa jauhelihassa pyörineen leivinpaperin voi nakata roskiin. Kuusi isoa pihviä tuli tuosta setistä mössöä.


Kolme piffiä kerrallaan paistinpannulle ja paista kunnes kypsiä. Tämän verran paksut pihvit olivat paistinpannulla noin kahdeksan minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti