keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen


Kevätfiilis iski jostain takavasemmalta ennen kuin kerkesin edes loskasäitä kiroilla. Se kyseinen keväinen ja aurinkoinen päivä meni kyllä sisällä töissä nökötellessä, mutta jotain siitä jäi. Kävelin nimittäin kukkakauppaan ja ostin rehun. Ja nyt yritän epätoivoisesti pitää sitä hengissä. Sanomattakin selvää, ettei keväänsymboli näytä yhtään enää samalta kuin alempaa kuvaa räpsäistessä, vaan tekee hiljaista kuolemaa keittiönpöydällä.

Mie en oikein tykkää keväästä. Kaikkialla on jonkun tovin harmaata ja loskaista. Kaikki talven sisällä piilotelleet vetäytyvät koloistaan ihmisten ilmoille ja piristyvät jotenkin maagisesti suureen kukoistukseensa. Mie vedän ikkunaverhot kiinni ja nautin hiljaisuudesta henkilökohtaisessa luolassani.


Toinen keväänsymboli oli kyllä se, että vietimme Mursun kanssa vuosipäivää tuossa viime kuussa ja sain hänet vielä koko pääsiäiseksi Rovaniemelle kanssani. Mursusta ja sen seurasta mie kyllä tykkään, oli vuodenaika mikä tahansa.Pitkänä perjantaina oli auki lähinnä taidemuseo, joten lähdimme sitten käymään Korundissa ihailemassa Markus Copperin Kursk -teosta. Olemme teoksen kanssa tavanneet ensimmäisen kerran jo Kiasmassa viime vuosikymmenen tuolla puolella ja olen aina täysin haltioitunut siitä, miten joku voi saada aikaiseksi jotain niin koskettavaa että pelottavaa yhtä aikaa. (Kuva alla.)

Kävimme pääsiäisviikonlopun lauantaina testaamassa Kauppayhtiön Pureburger hommia. Nyt lankesi kyllä minun täydet pisteet Rovaniemen purilaispaikoilta tuonne. Cheese Burger ja ranut hellyttivät lomalaisen sydämen kera nokareen aioli dippiä.


Meikä on pallinaama ja arvatkaa olenko ottanut yhtään asukuvaa? En yhden yhtä! Yritän kirjoittaa itsestäni tässä taiteen kandia kevään mittaan ja saada sentään jotain aikaiseksi elämässäni. Turhautumisen määrä on käsinkosketeltavissa. On vaan niin helppoa valua liikkeelle nököttämään ja leikkiä täyspäiväistä (ei täyspäistä) yrittäjää. Ja iltaisin käydä töissä tai harrastaa liikuntaa, sillä jälkimmäinen näyttää nostattavan edes jotain mielihyvään viittaavia endorfiineja kehossani.


Ja maanantaina tein hampurilaiset jättijuustosämpylöistä itse. Postauksesta päätellen sanomattakin selvää, että pääsiäisen jäljiltä on tuota liikuntajalkaa vipattanut. Tuli syötyä kyllä sen verta hyvin ja loikoiltua.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja mukavia asioita tapahtunut sielläpäin! :) Oli sellainen hyvän tuulen postaus, nyt hymyilyttää. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla :) Vaikka olo postausta tehdessä ei ehkä ollutkaan mikään valoisin :D

      Poista