tiistai 23. elokuuta 2016

Tuska 2016Kesä vetelee viimosiaan ja mie löysin tallennetuista postausaihioista tämmösen helmen; 

Olen parina edellisenä kesänä missannut Tuska-festivaalit ja päätimme tänä vuonna korjata asian. Bändikattaus sattui olemaan sen verta sopivahko, ettei voinut jäädä lähtemättä tänä vuonna. Kuulin Behemothin, Kvelertakin, Turmion Kätilöiden, Jess and the Ancient Onesin ja monen muun kutsuhuudon jopa tänne pohjosemmas saakka.
Lennähettiin Helsinkiin Kemistä (Rovaniemen kenttä oli kiinni heinäkuun) torstaina päivällä ja majoittauduttiin tuttuun ja turvalliseen Hotel Arthuriin viiden maissa. Oli muuten hitusen näppärä tämä uusi Kehärata, kun pääsi lentokentältä junalla keskustaan 5,50 €: lla!


Lähdimme ensimmäisenä metsästämään Varustelekaa. Bussilla huruteltiin jonnekin rajamaille, ihmeteltiin kauppa lävitse ja istuttiin Sotimaan nauttimaan alkoholia. Kyllä pitäisi olla jokaisessa vaatekaupassa oma baari, ostopäätöksetkin sujuisivat paljon helpommin!


Päivän päätteeksi viimonen pysäkki oli Ravintola MorriSon's ennen hotellihuoneeseen kaatumista. Oli worth it, tuo vuohenjuustoburgeri täytti kaikki henkiset aukot mitä Helsinki oli kerennyt tuossa vaiheessa aiheuttaa.Aamulla mamma liittyi seuraan kun yöjunaltaa jouti. Aamupalan, suihkun ja valmistautumisen kautta käytiin nappaamassa messiin kaikki mitä festaripäivä vaatii ja vaellettiin metron kautta Suvilahteen..

.. ja löydettiin lisää Rovaniemen vahvistuksia ennen alueelle siirtymistä.Pohjoinen nahka viihtyi anniskelualueen aurinkosuojan alla, vaikka hirmusesti tuli myös keikkoja käytyä kyttäilemässä.Mietin tuolloin Tuskassa ollessa, että edellisvuosien tapaan arvioin kaikki keikat mitä näin, mutta tehhään tiivistyksenä semmoinen rytistys nyt vaan, että Turmion Kätilöt oli kova,  Jess and the Ancient Ones oli vielä kovempi, monta ilosta yllättäjää ja vanhaa tuttua sekä turvallista tuli nähtyä. Pettymyksiä oli äänentoistollisesti uudelta teltalta Kvelertak ja Behemoth, joiden keikkoja myös kovasti odotin. Ghostin aikana ollut ukkosmyrsky joka hiipi päälle oli jännittävä sekä metro yllätti läpimärän ulkopaikkakuntalaisen lakkaamalla kulkemasta ennen kuin oltiin keskustautumassa. Harmitti ettei tullut käytyä Solmusalissa kuunneltua useampaa keskustelua, sillä se johon jousin vähän paneelikeskustelun loppupuolelta, oli todella mielenkiintoista kuunneltavaa.
Festariseura oli ihan parasta <3


Ja takaisin tultiin enempi tai vähempi reissusta rähjääntyneenä. Nauratti vaan tämä, että kaipa sitä on jotenkin tullut aikuistuttua vähäsen. Ei yhtään jatkoklubia, kunnon 8-10h yöunia hotellilla, aamiaisella aina ajoissa ja kaikki keikat joita huvitti nähdä, tuli nähtyä. Kaikin puolin siis onnistunut festarireissu ja irtiotto Rovaniemen arjesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti