keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Ruoasta sekä liikunnasta


Mie tykkään tehdä ruokaa, syyä ja mielellään vielä sellaista ruokaa joka maistuu hyvälle. Toisinaan vähän liiankin hyvälle! Mursun kanssa ollaan erikoistuttu kotitekoisiin hampurilaisiin joissa on yleensä itse tehdyt piffit ja hifistellessä pämpylätkin. Alkaa tämä heikkous näkyä vaan vyötärölläkin. Kevät on mennyt vanhoihin hyviin tapoihin palaillessa ja muutama kilo on tullut tiristettyä pois sekä kuntosalikortti uusittua. Ruokaa enempi huolena on se, että täytän monesti illan tyhjiä tunteja ennen nukkumaanmenoa lappamalla suuhuni herkkuja joita en tarvitse.Jos päivä on mennyt ihan harakoille, on hyvä kotiin mennessä tehdä jotain pikaista ja iisiä, kuvassa juusto-kukkakaali lämmin kuppi keitto kera perunarieskan. Olen syönyt ihan hitosti porkkanoita ja tomaatteja. Niillä voi koittaa paikata tuota omaa leukojen louskuntaan tottunutta suuta jollain melkein tyhjänpäiväisellä eikä niin epäterveellisellä.
Kauppayhtiöllä oli hirmuisen hyvää ceasar-salaattia. Lähdimme hampurilaiselle, mutta näin tiskillä salaattikyltin ja päädyin viimehetkellä valitsemaan ehkä hitusen terveellisemmän vaihtoehdon.


Jälkiruoan toivossa keksin tehdä eräänä iltana hedelmäsalaatia, jossa oli banaania, kiiviä, omenaa ja päärynää sekä kaveriksi vispikermaa. Toimi aivan loistavasti. Pitää piettää mielessä useamminkin kun makianhimo iskee.


Jo joku tovi sitten tein ensimmäistä kertaa itse bataattiranskalaisia. Onko mitään vinkkiä blogin lukijoilla kuinka noita kehveleitä saisi rapsakaksi polttamatta? Itsellä ei oikein toiminut vaikka bataatit kuori, pilkkoi, pesi tärkkelyksen pois ja kuivasi huolellisesti ennen uuniin (250 astetta) tökkäämistä noin 50  minuutiksi.

Vappupäivänä natusteltiin sohvan uumenissa Mursun tekemiä guesadilloja. Oli mukava maata sohvalla peiton alla tuijottelemassa jotain meri aiheista dokkaria, kun mies häärii keittiössä. Olen oppinut nauttimaan siitä, etten ole parisuhteessa ainut joka viihtyy keittiön puolella.


Aamiaisten suhteen olen epäterveellisessä minicocktail-piirakka koukussa. Olen sallinut syödä moisia max. kaksi kertaa viikossa, mutta pullamössöpiirakat syövät suuren osan kuluvan päivän kaloreista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti